گروه اقتصادی- رضا کربلایی: تعداد و ارزش چک‌های برگشتی در فروردین‌ماه امسال نسبت به فروردین پارسال کاهش یافته ‌است.

چک

این را بانک مرکزی می‌گوید. آیا کاهش تعداد و ارزش چک‌های برگشتی حکایت از کسادی کسب و کار دارد یا کاهش اعتماد بازار به اعتبار دسته چک؟ به گزارش همشهری، در سال‌های اخیر روند چک‌های برگشتی به‌دلیل رکود سنگین در بسیاری از فعالیت‌های اقتصادی به‌ویژه در بخش تولید افزایش یافته و بخش زیادی از فعالان اقتصادی در نتیجه سیاست‌های نادرست اقتصادی اعتبار خود را از دست داده و گرفتار شده‌اند.

بانک مرکزی در گزارش خود از شاخص‌های ماهانه اقتصادی در فروردین امسال نسبت به فروردین سال گذشته اعلام کرده که تعداد چک‌های برگشت خورده در اتاق پایاپای اسناد بانکی 25.3 درصد و ارزش این اسناد برگشت خورده 3.2 درصد کاهش یافته است.
این گزارش نشان می‌دهد که در‌ماه نخست امسال بالغ بر 2.5 میلیون برگ سند(چک) به ارزشی معادل492.2 هزار میلیارد ریال در اتاق پایاپای اسناد بانکی مبادله شده که نسبت به اسفندماه پارسال از حیث تعداد 50.3 درصد و از حیث ارزش 59.2 درصد افت داشته، هرچند نسبت به فروردین پارسال از نظر تعداد چک‌های مبادله‌شده 11.9 درصد و از نظر ارزش 18.6 درصد افزایش داشته است.

در فروردین امسال 291هزار چک به ارزش 22.3 هزار میلیارد ریال برگشت خورده که نسبت به اسفندماه گذشته از حیث تعداد 40درصد و از حیث ارزش48.8درصد و نسبت به فروردین‌ماه سال گذشته به‌ترتیب25.3و 3.2درصد افت کرده است. گزارش ماهانه بانک مرکزی نشان می‌دهد که نسبت چک‌های برگشتی به مبادله‌شده در فرورین امسال از حیث تعداد11.6درصد و از حیث ارزش ریالی4.5درصد بوده است.

به گزارش خبرنگار ما، 2رقمی‌شدن درصد چک‌های برگشتی به چک‌های رد و بدل شده در شبکه بانکی از سال 1388کلید خورده که انتظار می‌رود با بهبود فضای کسب‌وکار و بازگشت رونق به اقتصاد کشور نسبت چک‌های برگشتی به کل چک‌های مورد معامله در بازار کاهش یابد. بانک مرکزی گزارش داده که در پایان سال 91بیش از 430هزار میلیارد ریال چک بلامحل بوده که دست‌کم بالاترین رقم در 10سال اخیر محسوب می‌شود. آیا در پایان سال 1392تعداد و ارزش چک‌های برگشتی و بلامحل کاهش خواهد یافت؟

کد خبر 220391
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بيمه و بانك

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز