همشهری آنلاین: یک متخصص تغذیه با تاکید بر اینکه هپاتیت A دارای منشا غذایی و آبی است ،تصریح کرد : « سبزیجات آلوده و غذاهای فرآوری شده مشکوک در ابتلا به بیماری هپاتیت A تاثیر گذارند.»

نقش غذاهای آماده به مصرف و سبزیجات آلوده در ابتلا به هپاتیت A

احمد ساعدی در گفت‌و‌گو با سلامت نیوز با بیان اینکه بیماری هپاتیت نوع A دارای منشا غذایی و آبی است ،گفت:« استفاده از منابع آبی آلوده‌ای که در حاشیه شهرها و یا مناطق دورافتاده قرار دارند می‌توانند در ابتلا به این بیماری تاثیر بسزایی داشته باشد.»

وی افزود:«مردم در فصل تابستان تمایل بیشتری برای انجام سفر و حضور در دامان طبیعت دارند که به دلیل عدم نظارت بر آب‌های زیرزمینی که به صورت چشمه در دسترس مسافرین قرار دارد امکان ابتلا به بیماری هپاتیت نوع A نیز افزایش پیدا می‌کند.»

این متخصص تغذیه با بیان ا ینکه استفاده از تنقلات و خوراکی‌های آلوده کارگاه‌های غیرمجاز نیز می‌تواند منجر به ابتلا به بیماری هپاتیت A شود،اظهار داشت:«الویه ، برنج‌ها و خورشت‌های آماده به مصرف که فاقد استانداردهای لازم هستند و لواشک و خوراکی‌هایی که با روش های غیر بهداشتی تولید می‌شود می‌تواند در انتقال ویروس بیماری هپاتیت نوع A تاثیر گذار باشد.»

وی تصریح کرد:«بیماری هپاتیت نوع A از طریق استفاده از ظروف آلوده‌ای چون قاشق ، بشقاب و ... تقویت می‌شود بنابراین باید در هنگام حضور در اماکن عمومی توجه ویژه‌ای نسبت به بهداشت محیط اطراف خود داشته باشیم.»

ساعدی ادامه داد:«در میان شکل‌های مختلف بیماری هپاتیت ، نوع A آن به راحتی منتقل می‌شود بنابراین رعایت نکات بهداشتی همیشه باید مورد توجه خانواده‌ها قرار داشته باشد.»

کد خبر 220799
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز