همشهری آنلاین: رئیس ستاد انتخابات کشور با بیان این‌که فرصت رسیدگی به نتایج انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا بر اساس تقویم زمان‌بندی به پایان رسیده است، گفت: در کل 31 استان، 300 هزار نفر ثبت‌نام کردند که با انصراف تعدادی 259 هزار و 675 نفر باقی ماندند.

به گزارش ایسنا، سیدصولت مرتضوی طی نشستی با ارائه گزارشی از جریان برگزاری انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا گفت: در مراحل مختلف بررسی صلاحیت‌ها 245 هزار و 470 نفر به عنوان نامزد نهایی انتخاب شدند و در هزار و 213 شهر و 35 هزار و 144 روستا توانستیم انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا را برگزار کنیم، البته در برخی روستاها به دلیل به حد نصاب نرسیدن، انتخابات برگزار نشد.

معاون سیاسی وزیر کشور گفت: از مجموع کسانی که در رقابت‌ انتخابات شوراها ثبت‌نام کردند 179 هزار و 292 منتخب شدند که از این تعداد 173 هزار و 200 نفر را آقایان و شش هزار و 92 نفر را بانوان تشکیل می‌دهند.

مرتضوی همچنین اظهار کرد: این افراد در مقاطع مختلف سنی و تحصیلی از سواد خواندن و نوشتن تا اجتهاد و دکترا بودند.

وی با تأکید بر این‌که دوره فعالیت شوراها یک ماه پس از شروع به کار دولت جدید خواهد بود، گفت: با توجه به این‌که روز 12 مرداد تنفیذ رییس‌جمهور جدید است، بنابراین 12 شهریور آغاز به کار شوراهای اسلامی جدید خواهد بود و پس از آن این شوراها اقدام به تشکیل هیات رییسه شوراها و دیگر مراتب خواهند کرد.

مرتضوی گفت: با توجه به این‌که دوره فعالیت شهرداران نیز در همین راستا به پایان می‌رسد، علی‌القاعده شوراهای اسلامی منتخب پس از شروع به کار باید نسبت به معرفی مجدد شهرداران اقدام کنند یا اینکه گزینه‌های جدید را معرفی کنند.

مرتضوی در پاسخ به این پرسش که انتخابات شهر و روستا در چند روستا برگزار نشد، گفت: این انتخابات در حدود 300 یا 400 روستا که جمعیت آنها به حد نصاب نرسید برگزار نشد.

معاون سیاسی وزیر کشور در پاسخ به پرسش دیگری مبنی براین‌که در این انتخابات آیا شاهد ابطال انتخابات هم بوده‌ایم، پاسخ داد که توسط شورای عالی استان‌ها به یکی دو حوزه ایراداتی گرفته شد که نتیجه نهایی آن را هیات مرکزی نظارت بررسی می‌کند. تعداد ابطال‌ها بسیار اندک بوده و از میان 1213 شهر و 35 هزار و 144 کمتر از سه یا چهار حوزه ایراد وارد شده است.

مرتضوی در پاسخ به این پرسش که آیا این گفته آقای ترکان صحیح است که بعد از برگزاری انتخابات حدود 40 فرماندار و بخشدار عزل شده‌اند، گفت: بعد از برگزاری انتخابات هیچ فرماندار و بخشداری توسط وزارت کشور عزل نشده‌، بعضی فرمانداری‌ها و بخشداری‌ها به صورت سرپرستی اداره می‌شدند که احکام آنها به عنوان فرماندار و بخشدار صادر شد و در واقع حکم حدود دو فرماندار و 28 بخشدار صادر شده است. من در این باره به آقای ترکان مساله را توضیح داده‌ام و ایشان به من قول داد که مواضع خود را اصلاح کند که هنوز این کار را نکرده است.

کد خبر 223903
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز