این در حالی است که تاکنون 542 هزار واحد تولیدی، صنعتی، خدماتی و تجاری در استان تهران شناسایی شده که از این تعداد بیش از 1600 واحد صنعتی آلاینده در کلان شهر تهران مشغول فعالیتاند.
به گزارش همشهری، آلودگی هوا، همواره یکی از چالشهای مهم مدیریت شهری کلان شهر تهران بوده است. این معضل گاه تا آنجا پیش رفته است که مدیران شهری تنها راه کاهش عوارض آن را تعطیلی مدارس اعلام کردهاند.
از سوی دیگر براساس برنامه چهارم توسعه، صنایع آلاینده به ویژه دودکشهای بزرگ واحدهای تولیدی و صنعتی به منظور کاهش آلودگی باید حداکثر تا پایان برنامه چهارم توسعه به سیستم پایش لحظهای مجهز شوند درحالی که بنا به اظهار مدیرکل محیطزیست استان تهران، تاکنون تنها واحد هفتم سیمان تهران به این سیستم تجهیز شده و در این میان شرکت سیمان آبیک به دلیل آلایندگی بالا به مراجع قضایی معرفی شده است.
مدیرکل محیطزیست استان تهران با اشاره به اینکه برای نخستین بار پایش منطقهای صنایع در استان آغاز شده به ایسنا گفته است: از این پس با کمک واحدهای گشت محیطزیست، صنایع استان به صورت منطقهای مورد پایش قرار میگیرند که در اولین گام، این طرح در شهرستان نظرآباد به مرحله اجرا درآمده است.
بزرگیان با تاکید بر اینکه اداره کل محیط زیست استان تهران، 46 هزار واحد تولیدی، صنعتی و کارگاهی را شناسایی و پایش کرده، افزوده است: از این تعداد 17 هزار و 500 واحد با مجوز وزارت صنایع و معادن، تعدادی نیز با مجوز وزارت بازرگانی تأسیس شدهاند اما بقیه بدون مجوز سازمان محیطزیست مشغول فعالیتند.
چندی پیش اخباری مبنی بر لغو ممنوعیت استقرار صنایع در داخل محدوده 120 کیلومتری تهران از سوی منابع مختلف منتشر شد، خبری که مدیرکل محیطزیست تهران بدون هیچ گونه اظهارنظری درباره آن، اعلام کرده است تاکنون هیچ بخشنامهای در این خصوص دریافت نکرده است.