با این حال روزانه تعداد قابل توجهی از ساکنان حاشیه شهر یزد برای دریافت خدمات درمانی مطلوب به مرکز شهر مراجعه میکنند و چشمانتظار راهاندازی این مرکز درمانی هستند.
نیاز اهالی به مرکز درمانی
سخنگوی شورای شهر یزد در اینباره به خبرنگار همشهری میگوید: یکی از مهمترین نقاط شهر یزد که نیازمند مرکز درمانی است محلات شمالی است که در همجواری شهرهای زارچ، اشکذر و شاهدیه قرار دارد و ساکنان این منطقه چشم امیدشان به راهاندازی درمانگاه خیریه مرحوم صفاریانزاده است.
سیده حمیده وزیری میافزاید: همه مسئولان استان در جریان روند ساختوساز این درمانگاه خیریه هستند و عبور خودروهای سبک و سنگین از شمال به جنوب کشور و بالعکس در چند کیلومتری میدان دروازه قرآن و قرار گرفتن کارخانههای کوچک و بزرگ در این محله ضرورت ایجاد چنین مرکز درمانی را دو چندان میکند.
بیتوجهی مسئولان به عملکرد خیران
فرزند خیر سازنده این درمانگاه نیز در اینباره به خبرنگار ما میگوید: ابتدای دهه70 کلنگ این درمانگاه در ضلع شرقی میدان دروازه قرآن شهر یزد در زمینی به مساحت 7هزار مترمربع به زمین زده شده و در نهایت در سال80 این بنا در 2طبقه با 26 اتاق ساخته و به امکانات پزشکی مورد نیاز، تجهیز شد، اما متأسفانه تاکنون مورد بهرهبرداری قرار نگرفته است.
امیر صفاریانزاده میافزاید: قبل از فوت پدرم در سال85 این مکان طبق اساسنامهای در 7بند به شکل وقفی در اختیار دانشگاه آزاد یزد قرار گرفت تا راهاندازی شود، اما تاکنون در این خصوص هیچگونه اقدامی انجام نشده است، این در حالی است که تجهیزات مورد نیاز این درمانگاه در حال تخریب است و هرازگاهی مورد دستبرد هم قرار میگیرد.
بهگفته وی درصورتی که این مرکز درمانی راهاندازی شود ساکنان محلات شمالی شهر یزد و شهرهای همجوار شامل اشکذر، شاهدیه، نصرتآباد، محمودآباد، زارچ و... میتوانند از خدمات این مکان بهرهمند شوند. همچنین باتوجه به اینکه این درمانگاه در مسیر ترانزیتی مرکز کشور قرار دارد میتواند خدماترسانی به مصدومان حوادث رانندگی را نیز پوشش دهد.
وی درپاسخ به سؤال خبرنگار همشهری درباره اینکه تاکنون چه پیگیریهایی در این خصوص انجام دادهاید؟ پاسخ میدهد: از همان ابتدای این کار خداپسندانه تمامی تلاشمان را انجام دادهایم اما بیفایده بوده است، بهطوری که استاندار، نماینده مردم در مجلس، اعضای شورای شهر یزد، مرحوم صدوقی امام جمعه یزد و حتی مسئولان مربوطه در تهران نیز از بهرهبرداری نشدن این بنا باخبر بوده و هستند، اما کاری انجام نشده است. فرزند مرحوم صفاریانزاده میگوید: مسئولان باید حمایتهای خود را از خیران به شکل عملی نشان دهند، در غیراین صورت خیران از اقدام خداپسندانهشان دلسرد میشوند، البته جا دارد این نکته را هم یادآوری کنم که هنوز بازماندگان مرحوم صفاریانزاده آمادهاند هزینههای لازم را برای راهاندازی این مرکز درمانی بپردازند.
وزارت بهداشت مجوز نمیدهد
مدیر روابط عمومی دانشگاه آزاد یزد در این خصوص میگوید: این مکان به شکل وقفی در اختیار دانشگاه آزاد یزد قرار گرفته و طبق وصیتنامه خیر این بنا قرار بود به یک مرکز درمانی و بهداشتی تبدیل شود که در این خصوص دانشگاه آزاد نیز هزینهای بالغ بر صدها میلیون تومان را برای تجهیز این مرکز انجام داده، اما مشکل اینجاست که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مجوز بهرهبرداری آن را صادر نمیکند.
محمد کاظم وکیلی در پاسخ به سؤال خبرنگار ما مبنی بر اینکه مشکل صدور مجوز از سوی وزارت بهداشت برای بهرهبرداری از این بنا چیست؟ پاسخ میدهد: بارها دانشگاه آزاد نامههای گوناگونی را به مسئولان ارشد استانی و کشوری ارسال کرده است تا مجوز بهرهبرداری این مرکز بهداشتی صادر شود، اسناد این مکاتبات نیز وجود دارد، اما مسئولان وزارت بهداشت معتقد هستند که در شهر یزد دیگر نیازی به مرکز درمانی بهداشتی جدید نیست و بیش از حد مجاز تخت درمانی در این استان وجود دارد. وی میگوید: صرف هزینه زیاد از سوی دانشگاه آزاد و خیر محترم برای ساخت و تجهیز این درمانگاه در حالی است که این بنا و تجهیزات آن بلااستفاده مانده و خاک میخورد و هر روز فرسودهتر میشود.