سه‌شنبه ۸ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۶:۲۴
۰ نفر

گروه بورس: معاون بورس اوراق بهادار تهران از ورود شرکت همراه اول به بورس درصورت شناورشدن 10درصد از سهامش خبر داد.

بورس

به گزارش همشهری، از زمان عرضه سهام مخابرات در بورس بحث عرضه سهام همراه اول هم در بورس مطرح بود اما به‌دلیل اینکه شرکت مخابرات تا مدت‌ها بزرگ‌ترین شرکت بورس محسوب می‌شد و وزن این شرکت بر شاخص بورس بسیار سنگین بود، نگرانی زیادی در مورد ورود شرکت همراه اول به بورس وجود داشت. بحث این بود که درصورت ورود همراه اول به بورس صعود یا نزول سهام این دو شرکت تأثیر بسیار زیادی روی شاخص بورس می‌گذارد.

به همین دلیل شرکت همراه اول به فرابورس منتقل شد تا شاخص بورس متحمل بار سنگین ارزش سهام 2شرکت بزرگ نشود. شرکت همراه اول هم‌اکنون با ارزشی معادل 8494میلیارد تومان پس از پتروشیمی مارون دومین شرکت بزرگ فرابورس محسوب می‌شود و درصورت انتقال به بورس در رده 10شرکت بزرگ بورس قرار خواهد گرفت.

در حال حاضر بیش از 90درصد سهام شرکت همراه اول در اختیار شرکت مخابرات ایران است. کمتر شرکتی در بورس وجود دارد که 90درصد از سهامش فقط در اختیار یک شرکت باشد و به‌نظر می‌رسد که این موضوع پاشنه آشیل سهام شرکت همراه اول است. به‌نظر می‌رسد برای تنوع در ترکیب سهامداران حقوقی شرکت‌ها، نیاز به آیین‌نامه‌های جدیدی در بورس است.
محمدرضا عربی، معاون بورس اوراق بهادار تهران در گفت‌وگو با همشهری درباره جزئیات انتقال سهام همراه اول از فرابورس به بورس گفت: بحث پذیرش یا انتقال سهام همراه اول از فرابورس به بورس به تصویب رسیده اما نکته‌ای که برای انتقال سهام این شرکت به بورس وجود دارد، افزایش میزان سهام شناور این شرکت است.

وی با بیان اینکه سهام شرکت همراه اول به بازار دوم فرابورس منتقل می‌شود، تأکید کرد: مطابق آیین‌نامه‌های بورس هر شرکتی که وارد بازار دوم فرابورس می‌شود باید حداقل 10درصد از سهامش شناور باشد بنابراین با توجه به اینکه این سقف در سهام همراه اول رعایت نشده است، ابتدا باید میزان سهام شناور این شرکت به 10درصد برسد سپس سهام این شرکت به بورس منتقل شود.

وی توضیح داد: البته همراه اول فاصله چندان زیادی با شناورشدن 10درصد از سهامش ندارد و در حال حاضر 7/9درصد از سهام این شرکت شناور است اما برای اینکه این رقم به سقف تعیین‌شده برسد، شرکت مخابرات به‌عنوان سهامدار عمده باید مجوز‌های لازم را از سازمان خصوصی‌سازی‌ دریافت کند.

معاون بورس تهران تصریح کرد: درصورتی که شرکت مخابرات مجوز‌های لازم را از سازمان خصوصی‌سازی‌ دریافت کند و میزان سهام شناور این شرکت به رقم تعیین شده برسد بلافاصله کار انتقال سهام همراه اول به بورس انجام خواهد شد.
عربی در پاسخ به این پرسش که با ورود شرکت همراه اول به فرابورس آیا وزن این شرکت به همراه مخابرات روی شاخص بورس سنگین نخواهد شد؟ گفت: موضوع اثر‌گذاری سهام این دو شرکت روی شاخص بورس در 2سال گذشته مطرح بود اما اکنون با ورود شرکت‌های بزرگ مانند هلدینگ پتروشیمی خلیج‌فارس، تاپیکو و شرکت‌های دیگر که وزن بسیار بیشتری روی شاخص بورس تهران دارند، این نگرانی رفع شده است.

منعی برای مخابرات وجود ندارد

معاون بورس اوراق بهادار تهران در پاسخ به این پرسش که آیا بورس تهران محدودیتی برای شرکت‌هایی نظیر مخابرات که 90درصد سهام یک شرکت مانند همراه اول را در اختیار دارند درنظر نمی‌گیرد؟ گفت: آیین‌نامه‌ها و مقررات بورس منعی برای چنین شرکت‌هایی ندارد و براساس قوانین بورس محدودیتی برای شرکت‌ها برای اینکه تا چه میزان سهام یک شرکت را در اختیار داشته باشند وجود ندارد.

وی توضیح داد: براساس مقررات موارد دیگری برای شرکت‌های بورس وجود دارد که باید رعایت کنند ازجمله میزان سهام شناور آزاد و تعداد سهامداران که در آن صورت شرایط پذیرش آنها در بورس محرز می‌شود، بنابراین به لحاظ مقررات محدودیتی برای شرکت مخابرات که 90درصد از سهام شرکت همراه اول را در اختیار داشته باشد، وجود ندارد.

کد خبر 225234
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز