به گزارش ایرنا، دکتر نسرین حاج سید جوادی افزود: بعضی از مردم با خاصیت خنگ کنندگی، ضدعطش و صفرابر خاکشیر آشنا هستند و به همین دلیل آن را در فصل تابستان در برنامههای غذایی خود میگنجانند و آن را به صورت شربت میل میکنند.
وی اظهار داشت: خاکشیر یا خاکشی در اکثر نقاط ایران رویش دارد و دارای اسید چرب است و از نظر طب قدیم ایران گرم است.
حاج سید جوادی ادامه داد: خاکشیر از قدیم به عنوان اشتهاآور، مقوی معده، ضد تب، ملین و در مشکلات سوء هاضمه مورد استفاده بوده است. در زمان قدیم از این خاکشیر برای درمان اسهال خونی نیز استفاده میشده است.
کارشناس تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی انستیتو تغذیه خاطرنشان کرد: همچنین این ماده غذایی التیام دهنده زخم و جراحات است. ادرار آور و تببر و میتواند التهاب کلیه و سنگ کلیه را برطرف کند.
حاج سید جوادی اظهار داشت: خاکشیر صدا را باز میکند و برای از بین بردن کهیر و التهابات پوستی از آن استفاده میشود. از گلها و برگهای آن میتوان برای رفع بیماری ناشی از کمبود ویتامین C استفاده کرد.
وی گفت: خاکشیر را میتوان در آب سرد خیس کرد و چند ساعت بعد میل کرد وهمچنین به صورت جوشانده به مدت ۱۰ دقیقه با آب جوشاند و پس از سرد شدن مخلوط را خورد.
دکتر حاج سید جوادی یادآور شد: برای رفع زخم، جراحات و رفع ورمها، میتوان خاکشیر را کوبید و در محل مورد نظر استفاده کرد.
وی توصیه کرد: دانههای خاکشیر باید در ظروف سربسته، دور از نور، حرارت و رطوبت نگهداری شوند. گاهی دانههای گیاهان خانواده خاکشیر که مشابه با آن وجود دارد به اشتباه توسط مردم مورد استفاده قرار میگیرند، لذا باید به رنگ، اندازه و شکل دانهها دقت کافی کرد.