همشهری آنلاین: پژوهشگران کانادایی می‌گویند مشروح‌ترین مدل مجازی انسان تا به حال را به شکل یک تصویر "چهار بعدی" بوجود آورده‌اند.

این مدل که CAVEman نامیده می‌شود،یک تصویر کامپیوتری است که بیش از 3000 بخش مجزای بدن را در برمی‌گیرد و همه آنها را می‌توان در غرفه‌ای مشاهده کرد که به این تصویر ارتفاع، پهنا و عمق می‌دهد.

CAVEman همچنین گذر زمان – بعد چهارم – را نیز به نمایش می‌گذارد.

دانشمندان می‌توانند تصاویر منحصر به فرد بیماران، مانند تصاویر ام‌آرآی، سی‌تی‌اسکن و رادیوگرافی ساده را در این مدل بگسترانند و به پزشکان تصاویری با وضوح بالا از نحوه کار بدن ارائه دهند که به صورتی شناور در فضا به نمایش درمی‌آید.

به گفته پژوهشگران دانشکده پزشکی دانشگاه کالگاری که  شش سال بر روی این سیستم کار کرده‌اند، این شیوه می‌تواند به محققان کمک کند که ژنتیک بیماری‌هایی مانند سرطان، دیابت و آلزایمر را مورد بررسی قرار دهند.

دکتر کریستوف سنسن، رئیس مرکز پیشبرد ژنومیک تصویری سان در دانشکده پزشکی دانشگاه کالگاری می‌گوید: "این نوع مدل در جهان منحصر به فرد است. تنها نمونه کاملی است که وجود دارد."

CAVEman یکی از فراورده‌های آزمایشگاه 5.5 میلیون دلاری واقعیت مجازی سه‌بعدی Cave است که در سال 2002 بوسیله مرکز سان با همکاری شرکت سان میکروسیستمز گشایش یافت.

CAVEman با عینک‌های 3D در غرفه‌ای دیده می شود و به نظر می‌رسد که در جلوی بیننده ایستاده است.

کنترل‌کننده مانند یک بازی ویدئویی می تواند آن را دستکاری کند و بر بخش‌های مختلف بدن - پوست، استخوان‌ها، عضلات، اندام‌ها و وریدها متمرکز شود.

هر چه تصویر به بیننده نزدیک‌تر می‌شود، به نظر می‌رسد که بیننده بیشتر به درون بدن حرکت می‌کند. این تصویر را می‌توان بر روی کامپیوترهای معمولی هم بارگذاری کرد و خارج از سایت آن را مشاهده کرد.

به گفته سنسن پزشکان می‌توانند نتایج شیوه‌های تشخیصی مانند سی‌تی‌اسکن اندام‌های داخلی و آزمایشهای خون را یک جا ببینند و در نتیجه متخصصان رشته‌های مختلف با هم کار کنند.

به علاوه جراحان می‌تواند به جای جنازه‌ها برای مقاصد آموزشی و برای طراحی جراحی پیش از انجام آن از این انسان مجازی استفاده کنند.

به گفته سنسن بیماران نیز با کمک این مدل مجازی می‌توانند درک بهتری از بیماری‌های خودشان به دست آورند.

قدم‌های بعدی ایجاد نسخه‌هایی برای فروش به بیمارستان‌ها در سراسر جهان و افزودن یک جزء لمسی به این تصویر است.

کد خبر 22838

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار فناوری‌

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز