همزمان با تغییر رئیس و معاونان سازمان میراث فرهنگی در دولت جدید، معاون گردشگری کشور که هنوز مشخص نیست در سمت خود می‌ماند اعلام کرده است که برنامه ۱۰۰روزه در حوزه گردشگری تدوین کرده است.

طولانی ترین غار نمکی جهان و زاغ بور


براساس آنچه منوچهر جهانیان معاون گردشگری کشور به ایسنا گفت، ثبت ملی پرنده زاغ بور به‌عنوان پرنده آندومیک ایران و همچنین ثبت ملی طولانی‌ترین غار نمکی جهان در قشم که به نام غار نمکدان شناخته می‌شود 2فعالیت بخش گردشگری کشور در برنامه 100روزه است.

براساس آنچه منوچهر جهانیان اعلام کرده است براساس خواست دولت، معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری کشور برنامه 100روزه‌ای تدوین کرده که‌ در طول اجرای این برنامه، طولانی‌ترین غار نمکی جهان در جزیره قشم و پرنده زاغ بور به‌عنوان 2اثر طبیعی ملی، ثبت می‌شوند.برنامه 100روزه معاونت گردشگری کشور قرار است در کمیته‌ای که امروز شنبه تشکیل جلسه‌ می‌دهد، بررسی و پس از تأیید از سوی دولت، اولویت‌های برنامه 100روزه گردشگری مشخص شود.

برنامه 100روزه معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری کشور که مدیریت آن با منوچهر جهانیان، از معدود معاونان بازمانده از دولت قبلی در سازمان میراث فرهنگی است، از 4دفتر گردشگری داخلی، گردشگری خارجی، آموزش و بخشی به نام طبیعت‌گردی گرفته شده که هر یک دست‌کم 10برنامه اصلی را برای 100روز اعلام کرده‌اند.

منوچهر جهانیان معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در همین رابطه به ایسنا گفت: ثبت میراث طبیعی چون طولانی‌ترین غار نمکی جهان با عنوان نمکدان که در جزیره قشم قرار دارد و پرنده اندومیک ایران، زاغ بور، ازجمله برنامه‌های در اولویت‌ بخش طبیعت‌گردی این معاونت است که تلاش می‌شود در این مدت برای ثبت‌ آنها اقدام شود.

وی‌ تدوین دستورالعمل‌ فعالیت دفاتر ICT به‌عنوان دفاتر اطلاع‌رسانی گردشگری در 10هزار روستا براساس تفاهمنامه این سازمان با وزارت فناوری اطلاعات را از دیگر برنامه‌های در اولویت‌ بخش گردشگری ذکر کرد و افزود: آماده‌سازی زیرساخت‌های روستاهای هدف گردشگری براساس تفاهمنامه 5جانبه این سازمان در این مدت زمانی پیگیری خواهد شد.

جهانیان همچنین برنامه‌های در اولویت بخش آموزش گردشگری را برگزاری دوره‌های بازآموزی و آموزش ضمن خدمت برای تمام کارکنان مجموعه‌های خدمات گردشگری که براساس استاندارد و ضرورت‌های خدمات‌رسانی طراحی شده‌اند اعلام کرد. به گفته وی، ساماندهی مراکز علمی-‌کاربردی در زیرمجموعه مؤسسات آموزش گردشگری و 90مؤسسه آموزش کوتاه‌مدت و بازآموزی دروسی که در این مؤسسات ارائه می‌شوند، از دیگر برنامه‌های ضروری معاونت گردشگری در برنامه 100روزه است.

براساس آنچه معاون گردشگری کشور گفت، نظارت بر اماکن اقامتی و خدماتی گردشگری نیز یکی دیگر از ضرورت‌های بخش گردشگری کشور است که از هفته گذشته براساس آنچه جهانیان اعلام کرده، گروه‌های ناظر، مشخص و به مسیرها و نقاط پر سفر کشور اعزام شدند که نتایج نظارت‌های آنها به‌زودی اعلام می‌شود.

آنطور که معاون گردشگری کشور اعلام کرده است، استانداردسازی هتل‌ها، مراکز خدماتی و دفاتر خدمات مسافرتی نیز یکی دیگر از اولویت‌های این معاونت است که با صدور احکام اعضای کمیته استانداردسازی فعالیت آنها شروع شده است.در برنامه 100روزه معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی قرار است دست‌کم 100هتل به چرخه استانداردسازی وارد شوند. جهانیان گفت: شکل استانداردسازی در این دوره با توجه به تغییر عاملان تطبیق و استفاده از افرادی که مدارک معتبر از مؤسسات خارجی دارند، تغییر کرده و سعی شده است مطابق با استاندارد جهانی رفتار شود.

وی همچنین درباره اولویت‌های گردشگری خارجی افزود: در 100روز تعیین شده، باید 8کمیته فنی مشترک گردشگری با 8کشور هدف ازجمله تاجیکستان، عمان، آذربایجان، روسیه و ژاپن تشکیل شود که تاکنون برخی از آنها برای تشکیل این کمیته‌ها، اعلام همکاری کرده و حتی زمان را نیز مشخص کرده‌اند.

جهانیان همچنین برنامه‌ریزی برای حضور در نمایشگاه‌های بین‌المللی گردشگری در کشورهای ژاپن، فرانسه، چین و انگلستان را از دیگر اولویت‌های برنامه 100روزه معاونت گردشگری خواند و گفت: فعال‌سازی و توسعه دفاتر اطلاع‌رسانی گردشگری در فرودگاه‌های بین‌المللی کشور، نظارت و بازدید از مرزهای ورودی برای ساماندهی وضعیت اطلاع‌رسانی گردشگران و فعال‌سازی کمیته تبلیغات و اطلاع‌رسانی، از دیگر اقدامات قابل اجرا در 100روز تعیین‌شده است.

کد خبر 229141

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز