به گزارش ایسنا، شبکه خبری فاکس نیوز در یک مقاله جدید پنچ عادت معمول در برنامه تغذیهای روزانه را معرفی کرده که میتوانند موجب تحلیل رفتن انرژی و در نتیجه خستگی شوند. این پنج عادت عبارتند از:
- گرسنه ماندن به مدت طولانی
وقتی بیش از دو ساعت چیزی نخورید، قندخونتان افت میکند. غذا باعث تامین گلوکز که قند موجود در جریان خون است، میشود. سلولهای بدن ما از گلوکز برای تولید انتقالدهندههای انرژی استفاده میکنند. بنابراین با کاهش قندخون انرژیتان هم کاهش مییابد. برای ثابت نگهداشتن میزان قندخون هر دو تا سه ساعت یک میانوعده سالم مصرف کنید.
- خوردن صبحانه بسیار شیرین
صبحانه شیرین مانند کیک و مافین دشمن انرژی است. بنابراین توصیه میشود که روزتان را با غذاهای حاوی فیبر خوراکی محلول که در جو و مغزها یافت میشود، آغاز کنید. به گفته «دیوید کتز»، بنیانگذار مرکز پژوهشی پیشگیری دانشگاه ییل، این نوع از فیبرها در روده حل شده و از جذب قند و چربی زیادی در خون که عامل تشدیدکننده خستگی هستند جلوگیری میکنند.
- انتخاب نادرست سبزیجات
هرچند همه سبزیجات مفید هستند اما از بروکلی، کلم برگ، گل کلم و کلم پیچ بیشتر استفاده کنید. این محصولات حاوی «ایزوتیوسیاناتها» هستند که پروتئین لازم برای تولید میتوکندری را تهیه میکنند. میتوکندری بخشی از سلول است که منجر به تولید انرژی میشود.
- کمبود مصرف گوشت قرمز
آهن موجود در گوشت قرمز کلید اصلی انرژی و کسب بنیه است. حدود 12 درصد زنان 20 تا 49 سال مبتلا به کمبود آهن هستند. کمبود آهن باعث ایجاد احساس خستگی میشود. زنان تا 51 سالگی روزانه 18 میلیگرم و پس از آن هشت میلیگرم آهن نیاز دارند. گوشت قرمز بهترین منبع آهن است. گیاهانی مانند لوبیا قرمز و اسفناج هم حاوی آهن هستند. ویتامین C نیز به جذب آهن کمک میکند و برای جذب بهتر آهن، یک ساعت پس از مصرف آن از نوشیدن قهوه یا چای پرهیز کنید.
- کاهش مصرف کربوهیدراتها
بدن ما به کمک کربوهیدراتها فعالیت میکند. کربوهیدراتها بدون کاهش ذخایر عضلات، چربی میسوزانند. یک رژیم غذایی ایدهآل حاوی 50 تا 55 درصد کربوهیدرات، 20 تا 25 درصد پروتئین و 25 درصد چربی است. کربوهیدراتها پس از جذب، انرژی تولید میکنند.