به گزارش خبرنگار همشهری آنلاین، علی اصغر فانی روز سه شنبه در نخستین نشست مطبوعاتی خود با خبرنگاران به تشریح برنامه هایش برای آموزش و پرورش پرداخت و گفت: در سال تحصیلی جدید نیز همچنان مدارس در روزهای پنج شنبه تعطیل خواهد بود. البته برای فعال شدن مدارس در این روز تیمی تشکیل شده تا اجرای فعالیتهای پرورشی در مدارس را از سر گیرند.
وی ادامه داد: در هر زمانی که این تیم به نتیجه لازم برای فعالیتهای فوق برنامه و پرورشی برسد نتایج را به عموم مردم اطلاع می دهیم اما تا آن روز همچنان مدارس در روزهای پنج شنبه تعطیل است.
قادر به توقف 6.3.3 نیستیم
فانی با بیان اینکه برنامه های آموزش و پرورش باید با تمأنینه باشد تا مردم با آسایش و آرامش و امید به آینده در کشور زندگی کنند ادامه داد: اجرای 6.3.3 بخشی از تحول نظام آموزشی کاری است که آغاز شده و ما قادر نیستیم که این حرکت را متوقف کنیم. اما سیاست ما رفع مشکلات اجرایی است.
به گفته سرپرست آموزش و پرورش، 6.3.3 نقاط قوت فراوانی در بحث تعلیم و تربیت می تواند داشته باشد که از جمله آنها می تواند به حل مشکل پیش دانشگاهی، انتقال هدایت تحصیلی به سال سوم راهنمایی و افزایش آموزشهای فنی و حرفه ای از دو سال به سه سال از جمله این قوت هاست.
فانی تصریح کرد: فواید 6.3.3 قابل دفاع است اما اجرای آن مشکلاتی دارد. به عنوان یکی از انتقادات آن است که تحول از پایه ششم شروع شده این در حالی است که من بارها گفته ام تحول باید از پایه شروع می شد اما دوستان عجله کرده و پایه ششم در سال گذشته اجرا شد.
فانی با بیان اینکه در اجرای ششم دبستان موضوع هدف گذاری، تدوین کتاب و تامین نیروی انسانی شتابزده بود ادامه داد: ما اعلام کرده ایم که معلمان پایه هفتم و سوم ابتدایی بدون آموزش وارد کلاس نشوند. برنامه ریزی هایی داشته ایم که بدنه آموزش و پرورش تا 15 شهریور آماده بازگشایی باشد و از 15 تا اول مهر را برای برطرف کردن مشکلات احتمالی اختصاص داده ایم. همچنین دانش آموزان قبل از آغاز سال به مدارس مراجعه کرده و برنامه هفتگی خود را می گیرند تا فرصت آموزش اول مهرماه را از آن ها نگیریم.
رتبه بندی معلمان نباید به سرعت و با تاکید انجام شود
سرپرست آموزش و پرورش در پاسخ به خبرنگار مهر درباره وضعیت رتبه بندی معلمان و همچنین ابلاغ آن در دولت گذشته از یک سو و تصویب نشدن نظام رتبه بندی در مجلس شورای اسلامی از سوی دیگر گفت: نظام رتبه بندی معلمان یک دیدگاه مترقی است و معلمان باید همانند استاتید دانشگاه رتبه بندی شوند و بر اساس آن حقوق و مزایا دریافت کنند.
فانی ادامه داد: یکی از تاکیدات من این است که رتبه بندی معلمان نباید با تاکید و سرعت انجام شود. مجلس کلیاتی از رتبه بندی را در دست بررسی دارد. ما نیز حمایت و پیگیری می کنیم و از آن ها خواسته ایم که این کلیات را تصویب کنند اما باید بدانیم تصویب رتبه بندی با اجرای آن فاصله بسیار دارد.
وی ادامه داد: کار اصلی برای نظام رتبه بندی تدوین آئین نامه اجرایی رتبه بندی معلمان است. بحث دیگر نظام ارزیابی حرفه ای معلمان است که در برخی از کشورها معلمان در سال دو تا سه بار ارزیابی می شوند و سپس رتبه لازم به آن ها داده خواهد شد.
به گفته وی: حقوق و مزایا، آموزش، ارزیابی و رتبه بندی از موضوعاتی است که همگی در رابطه مستقیم با یکدیگر هستند.
سرپرست آموزش و پرورش دیدگاه خود را نسبت به نحوه اداره مدارس این گونه بیان کرد: تنوع مدارس با دو خواستگاه در آموزش و پرورش شکل گرفته که یکی خواستگاه محتوایی و دیگری خواستگاه بودجه ای و کمک های مردمی است. در دبیرخانه آموزش و پرورش مطالعاتی روی تنوع مدارس در حال انجام است و منتظر نتایج این پژوهش هستیم اما به شخصه معتدم تنوع مدارس می تواند کاهش یابد.
وی افزود: مدارس سمپاد یا استعدادهای درخشان در شرایطی در کشور ما توسعه یافته که بر اساس استاندارهای آموزشی دانش آموزان تیز هوش یک به ده هزار است و این توسعه مدارس با استانداردهای جهانی سازگاری ندارد.
وی ادامه داد: امسال هیچ تغییری در بحث مدارس استعدادهای درخشان نخواهیم داشت اما به محز اعلام نتایج این پژوهش اصلاحات را انجام خواهیم داد از سوی دیگر با توسعه مدارس سمپاد فشار به مدارس غیردولتی وارد شد. بسیاری از آن ها دچار ورشکستگی شده. همچنین بسیاری از دانش آموزان مدارس دولتی عادی به شدت بی انگیزه شده که همگی آن ها باید ساماندهی شود.
فانی درباره عدم پرداخت 15 درصد پاداش بازنشستگی استان های گیلان و گلستان گفت: این موضوع مربوط به فرهنگیان بازنشسته کل کشور است، در حال پیگیری هستیم و امیدواریم در اولین فرصت باقی مانده آن را پرداخت کنیم.
اختصاص 50 میلیارد تومان برای پرداخت سرانه مدارس
سرپرست آموزش و پرورش درباه مشکلات مدارس و عدم تامین سرانه شان گفت: دولت تدبیر و امید به رغم همه مشکلات 50 میلیارد تومان پول را به عنوان پرداخت سرانه مدارس در اختیار ما قرار داده و تا 20 شهریور این پول در اختیار همه مدیران مدارس قرار می گیرد.
وی درباره اصلاح نظام نمره دهی به دانش آموزان گفت: روش های توصیفی در دنیا روال است از نظر این جانب نیز ارزش یابی توصیفی در مقطع ابتدایی مفید بوده چرا که دانش آموز مردود نمی شود و انگیزه های ادامه تحصیل را در مقاطع دیگر به دست می آورد.
سرپرست آموزش و پرورش درباره این که آیا قرار نیست معاونان خود را تغییر دهد توضیح داد: تا آغاز سال تحصیلی هیچ تغییری نخواهیم داشت اما این به این معنی نیست که جابجایی معاونت و مدیران پس از آغاز سال تحصیلی انجام نشود.
هوشمند سازی مدارس
فانی نظر خود را درباره هوشمندسازی مدارس اینگونه بیان کرد: مقدمه هوشمندسازی مدارس آموزش معلمان و ایجاد مهارت برای استفاده از این ابزار است. من معتقدم به جای این که یک مدرسه هوشمند شود یک کلاس هوشمند شده تا مهارت در میان معلمان توسعه یابد از سوی دیگر می توان همزمان سخت افزارهای لازم را در مدارس ایجاد کرد.
وی درباره این که آیا با این دیدگاه دیگر پولی از والدین به ازای هوشمندسازی گرفته نمی شود گفت: برای تحصیلی جاری من دخالتی در کار مدارس ندارم. برنامه های ما برای ساماندهی مدارس برای سال تحصیلی 93-94 خواهد بود. برنامه هایمان را در طول این یک سال دنبال می کنیم تا به خط مشی روشنی برسیم.
وی درباره راه اندازی مجدد پیش دبستانی گفت: پیش دبستانی منجر به کاهش افت تحصیلی دانش آموز به خصوص در مناطق محروم و مناطق دوزبانه می شود البته اجرای آن هزینه هایی را روی دوش ما میگذارد. در حال مطالعه هستیم تا اگر صرفه جویی در بخش اقتصاد ایجاد آن را در پیش دبستانی هزینه کنیم.
فانی خواهان کمک مالی اولیا به مدارس شد
سرپرست آموزش و پرورش توضیح داد: مدرسه باید اداره شود. در حال حاضر با توجه به شرایط ایجاد شده اولیا اگر کمک نکنند کار مدرسه مختل می شود این به معنی اجبار والدین به کمک نیست اما از آن ها می خواهیم و دست نیاز به سوی آن ها دراز می کنیم تا در کوتاه مدت بتوانیم اعتبار لازم را تامین کنیم.