یکشنبه ۲۴ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۶:۰۴
۰ نفر

همشهری‌انلاین: واژه هکر همیشه برای کاربران واژه ترسناکی بوده و هست. چرا که در دنیای کامپیوتر، هکرها همیشه بازیگر نقش منفی این میدان خواهند بود.

هکرها

حتما در مورد تهدیدهای اینترنتی تا به حال چیزهایی شنیده‌اید. ویروس تروجان، جرایم سایبری، بات‌نت، فیشینگ و ... واژه‌هایی هستند که کاربران اینترنت بسیار از آنها وحشت دارند.

یک لحظه غفلت، کاربر را به دام هکرها می ‌اندازد. واژه هکر از همه ترسناک‌تر است. کاربران عادی همیشه از این واژه وحشت داشته و خواهند داشت. چرا که در دنیای کامپیوتر، هکرها همیشه نقش منفی را به عهده گرفته و بازی می‌کنند. اما واقعیت اینگونه هم نیست.

می‌توان به هکر‌ها اینگونه هم نگاه کرد که آنها در واقع افرادی هستند که از کامپیوتر در سطح بالاتری از مردم عادی استفاده می‌کنند. آنها طراحان و متخصصانی هستند که توانایی ورود به سیستم‌های کامپیوتری و در دست گرفتن کنترل آنها را دارند.

این مساله به خودی خود وحشتناک و بد نیست. شاید در شرایطی نیز کار آنها بسیار سودمند و کارا باشد که مطمئنا هست. اما آنها زمانی شکل منفی به خود می‌گیرند که از علم خود برای سوءاستفاده از مسائل و حساب‌های شخصی دیگران بهره می‌برند.

نکته جالب اینکه همین هکر‌های ترسناک موجب پیشرفت‌های بسیاری در دنیای کامپیوتر شده‌ و شکل امروزی اینترنت، شبکه و کامپیوترها را رقم زده‌اند.

به عبارتی هکرها انواع مختلف دارند. برخی از آنها کسانی هستند که در پیشرفت و شکل دادن به دنیای امروز کامپیوترها، نقش و سهم بزرگ یا کوچکی  داشتند. در واقع دنیای کامپیوتر همیشه از هکرهایی که علم کامپیوتر را زیر سوال می‌برند، پر خواهد بود. به عبارتی، هکرها در دنیای کامپیوتری نقش منتقدان کامپیوتر را بازی می‌کنند. طراحان و مهندسان کامپیوتر برای قطع دست این افراد، تلاش مضاعف برای ارتقاء کفیت برنامه‌ها می‌کنند.  این کار در نوع خود، توسعه و پیشرفت کامپیوتر و شبکه‌های اینترنتی را به دنبال دارد. به عبارتی این دو گروه از متخصصان (هکر و طرحان کامپیوتری) در رقابتی تنگاتنگ با یکدیگر باعث رشد و توسعه روز افزون این تکنولوژی می‌شوند.

به طور کلی، هکرها دو نوع هستند؛ کلاه سفید White Hat و کلاه سیاه ‌ Black Hat. کلاه سفیدها یا وایت هت‌ها، هکرهایی هستند که از علم خود در راستای ارتقا کیفیت دنیای کامپیوتر استفاده می‌کنند و  هکرهای کلاه سیاه‌ یا بلک‌هت‌ها، هکرهای خطرناکی هستند که از کامپیوتر و علم خود برای شکستن رمزها و هک کردن برنامه‌های شرکت‌ها و سازمان‌های بزرگ سوءاستفاده می‌کنند. در اینجا می‌خواهیم شما را با هکر‌های معروف جهان آشنا کنیم:

اولین هکر - کوین میتنایک

هکر - کوین میتنایک

میتنایک به معروف‌ترین هکر نسل خود تبدیل شده است. او  از سوی وزارت دادگستری آمریکا به عنوان "جنایتکارترین  هکر کامپیوتر" در تاریخ ایالات متحده تحت تعقیب است. گفته می‌شود؛ روش هک او "هکر پوستر پسر" است. او سیستم‌های کامپیوتری و برخی از فن آوری‌های برتر جهان و شرکت‌های مخابراتی از جمله نوکیا، فوجیتسو و موتورولا را هک کرده است. میتنایک پس از تلاش‌های بسیار توسط اف بی آی در سال 1995 دستگیر شد و پس از اعتراف به چندین اتهام او را به پنج سال زندان محکوم کردند.  او در سال 2000 به صورت مشروط از زندان آزاد شد و امروز به عنوان مشاوره امنیت کامپیوتر کار می‌کند. میتنایک هرگز برای فعالیت‌های خود عنوان "هک" را به کار نبرد، بلکه به جای آن، عنوان " مهندسی اجتماعی" استفاده کرد.

دومین هکر - کوین پولسن

هکر - کوین پولسن

پولسن خطوط تلفنی زیادی را هک کرده است و برای چند ساعتی این خطوط را از کار انداخته یا مختل کرده است. اما برای اولین بار با‌ هک خطوط تلفن ایستگاه رادیویی KIIS-FM  لس آنجلس مشهور شد. او یک مسابقه رادیویی را که جایزه آن یک پورشه بود با نام مستعار "دانته سیاه" هک کرد. این برنامه رادیویی اعلام کرده بود که به یک‌صد و دومین تماس گیرنده این جایزه پورشه را خواهد داد. برای قرار گرفتن در این رتبه، میان این همه شرکت کننده، پولسن مشهورترین و جالب‌ترین هک خود را انجام داد. او به خطوط تلفنی ایستگاه رادیویی لس آنجلس نفوذ کرد و کنترل همه تماس های ورودی را به دست گرفت تا مطمئن شود خودش صد و دومین تماس گیرنده خواهد بود و جایزه را صاحب شد. می‌توان پولسن را یکی از زبردست‌ترین هکرهای تاریخ دانست. او در تلویزیون آمریکا به عنوان اسرار حل نشده و یک هکر فراری معرفی شد. پولسن سرانجام در سال 1991 دستگیر و به جرائم مختلفی همچون سوءاستفاده‌های کامپیوتری، پول شوئی و تخلف از قوانین متهم شد. جالب اینجا است که او در طول مدت حبس نیز بیکار نماند و به همکاری با اف‌ بی آی پرداخت. پولسن توانست در 180 پرونده جرایم سایبری به پلیس آمریکا کمک کرده و حتی تعدادی از شکارچیان جنسی در شبکه اجتماعی  چون مای اسپیس را به دام بیاندازد. زمانی که او از زندان آزاد شد، خود را به عنوان یک روزنامه‌نگار معرفی کرد.

سومین هکر - آدریان لامو

هکر- آدرین لامو

آدریان لامو یک "هکر بی‌خانمان" نامیده می‌شود. او از کافی شاپ‌ها، کتابخانه‌ها و کافی نت‌ها به عنوان پایگاه هک خود استفاده می‌کرد. از فعالیت‌های غیر قانونی و جرایم سایبری او می‌توان به شکستن حریم شبکه‌های کامپیوتری و ارسال گزارش آن به شرکت‌ها برای درخواست باج، برای اصلاح یا ادامه تخریب و... بود. ادعای که برای شرکت‌های بزرگ بسیار گران تمام می‌شد. بزرگترین جرم لامو که باعث شد او به شهرت جهانی برسد، هک حریم شبکه اینترانت، نیویورک تایمز بود تا جایی که نام خود را به عنوان کارشناس در پایگاه داده‌های کارشناسان اضافه می‌کند.  او همچنین با استفاده از LexisNexis  باعث شکستن حریم شبکه‌های سری شده و تمام جزئیات محرمانه افراد را با مشخصات کامل بدست آورد. لامو در حال حاضر به عنوان یک روزنامه نگار کار می کند.

هکر چهارم - استفان وزنیاک

هکر - استفان وزنیاک

استیو وزنیاک را باید جزو هکرهای کلاه سفید دسته بندی کرد. اوهم دوره جان دراپر و با همه جزئیات  Phreaking آشنا بود. نباید فکر کرد که همه روزهای زندگی هکری، وزنیاک به ساخت و فروش دستگاه غیرقانونی موسوم به جعبه آبی منحصر می‌شد. بلکه او همراه با استیو جابز با درآمد حاصل از فروش جعبه‌های آبی و همچنین فروش ماشین حساب HP مورد علاقه وزنیاک و ون فولکس واگن استیو جابز، نخستین کامپیوتر به نام اپل را ساختند.  آن‌ها با کمک مشاوره‌های بسیار عالی بازاریابی استیو جابز تا جایی پیش رفتند که امروزه یکی از پیشگامان شرکت‌های سازنده کامپیوتر به شمار می‌روند.

هکر پنجم - لوید بلنکن شیپ

هکر لوید بلنکن شیپ

لوید جز گروه ویژه لژیون عذاب، گروه هکر نخبگان در سال 1980 بود. گروهی که برای اثبات برتری خود شبکه آنلاین را تهدید می‌کرد. بله درست حدس زدیده متلق به گروه "مود"و در واقع مربی گروه بود. او به جرم نوشتن مانیفست هکرها  در سال 1986  دستگیر شد. او در یک بیانیه گفته است که تنها جرم یک هکر، سنگ بنای فلسفی هکر یعنی کنجکاوی است و بس. او برای هکر‌ها یک راهنمای اخلاقی یا منشور اخلاقی هکر نگاشت که تا به امروز هکر‌ها از آن پیروی می‌کنند. این راهنمایی بارها و بارها تجدید چاپ شد. و در نهایت سال 1995 از روی آن فیلمی به نام هکر‌ها با بازیگری آنجلینا جولی ساخته شد.

هکر ششم - مایکل کالس

هکر - مایکل کالس

کالس زمانی که فقط 15 سال سن داشت با هک کردن برخی از بزرگترین وب سایت‌های تجاری جهان نام خود را بدنام یا به عنوان یک هکر مشهور جهانی ساخت. روز ولنتاین سال 2000، او با استفاده از نام مستعار "مافیا بوی" هکر، دست به یک‌سری حملات سایبری زد. در این حملات که کالس راه اندازی کرده بود 75 کامپیوتر سراسری کشور و 52 شبکه داخلی و خارجی آسیب دیدند. سایت‌های آسیب دیده مانند؛ ای بی، آمازون، یاهو و...بودند. او پس از این حمله بزرگ در حالیکه به آن مباهات می‌کرد در یکی از اتاق‌های چت آنلاین، کافی‌شاپ‌ها دستگیر شد. او برای این جرایم به هشت ماه زندان کامل، یک سال تعلیقی، استفاده محدود از اینترنت و جریمه کوچک محکوم شد.

هکر هفتم - رابرت تاپان موریس

هکر - رابرت تاپان موریس

رابرت خالق یک ویروس " کرم" کامپیوتری کامل در نوامبر سال 1988 بود. او بعدها سایت دانشگاه کورنل را آلوده ساخت که در این حمله حدود 6000 ماشین آلات و دستگاه‌های بزرگ یونیکس ویروسی و نابود شدند. یعنی دیگر، غیر قابل استفاده بودند. این یعنی میلیون‌ها دلار خسارت برای صاحبان آنها و عدم ادامه کار با این دستگا‌ه‌ها... انتشار این ویروس برای اولین بار در نوع خود بی‌همتا است و به هیچ گونه قابل بحث نیست. این ویروس تمام رکوردهای عمومی را تخریب کرده و اثری از خود به جا نمی‌گذاشت. رابرت تاپان موریس اولین کسی بود که تحت قانون جرایم کامپیوتری و تخلف سایبری به اعدام محکوم شد. موریس در این باره گفت: او این ویروس "کرم" را برای تخریب کامل همه چیز ساخته بود و کافی بود در جایی مانند یک شبکه اینترنتی منتشر شود، دیگر هیچ چیز جلو‌دار آن نخواهد بود. هر چند که این ادعا هیچ کمکی به رابرت نخواهد کرد ولی وجود چنین ویروسی بسیار خطرناک و برای شبکه‌های اینترنتی ترسناک است. با رایزنی‌های بسیار رابرت را به سه سال آزادی مشروط، 4000 ساعت انجام خدمات اجتماعی و جریمه سنگین محکوم کردند. در حال حاضر، یک دیسک کامپیوتری حاوی کد و منبع ویروس "کرم" رابرت موریس بر روی صفحه نمایش موزه علوم بوستون نگهداری و برای بازدیدکننده‌ها نشان داده می‌شود.

هکر هشتم - دیوید ال اسمیت

هکر - دیوید ال اسمیت

اسمیت نویسنده برنامه مخرب با عنوان ویروس و کرم ملیسای بدنام است. این ویروس اولین ویروس موفق بود که از طریق ایمیل و چت ارسال می‌شد. و تنها با دانلود مستقیم در دستگاه‌ها منتشر می‌شد. در واقع یک ویروس ایمیلی که با عنوان‌های جذاب ایمیلی قربانی خود را شکار می‌کرد. اسمیت با طراحی این ویروس بیش از80 میلیون دلار خسارت برای شرکت‌ها بوجود آورد که به همین خاطر دستگیر و به زندان محکوم شد.

هکر نهم - سون یاشین

هکر - سون یاشین

یاشین روسی تبار به جرم نوشتن کرم‌های  Netsky و ساسر در سال 2004 در حالی که او هنوز یک نوجوان بود، شناخته شد.  ویروس مزبور 70  درصد از تمام نرم افزارها و برنامه‌های کامپیوتری را تخریب می‌کند. گسترش آن از طریق اینترنت در آن زمان بود. یاشین بعد از دستگیری به خاطر جرایم سایبری به سه سال حبس تعلیقی و آزادی مشروط محکوم شد. بعد از آن او توسط یک شرکت امنیتی استخدام شد.

اخرین هکر یا هکرها گروهی با نام مستعار مود هستند

هکرها با نام مستعار مود

مود (MOD) یک گروه مستقر در نیویورک و از هکرهای نخبه هستند که سیستم‌های تلفن آمریکا  را از اواسط تا اواخر سال 1980 هدف قرار داده بودند. گروه انشعابی از لژیون خطرناک (LOD) که سیستم‌های وزارت دفاع و مقامات را هدف گرفته بودند. بعد از آن، آنها به سیستم رایانه‌های AT & T نفوذ کردند. به عبارتی حدود یک‌دهه این گروه مایه عذاب و وحشت سازمان‌ها بودند. در نهایت با پیگیری‌هلی پلیس این گروه در سال 1992 با بسیاری از اعضای خود  دستگیر و راهی زندان شدند. بعد هم احتمالا و طبیعا به استخدام سیا یا پلیس در آمدند.

منبع: telegraph

کد خبر 230066
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز