به گزارش همشهری آنلاین، از 15 شهوریور ماه کارگاه آموزشی مجسمهسازی در فضایی به مساحت 85 هکتار در روستای چولاب بین آستانه اشرفیه و لاهیجان توسط محمد حسین عماد و 10 هنرمند مجسمه ساز آغاز شد که کار ساخت مجسمه چوبی در اندازه 140 در 60 را به شکل کارگاهی آغاز کردند.
این کارگاه به همت گالری آریا برپا شده و دومین تجربه کارگاهی مجسمهسازی این گالری به حساب میآید.
پیش از این اولین دوره این کارگاه ها با سنگ و توسط لوکا مارووینو مجسمهساز ایتالیایی با هدف آشنایی هرچه بیشتر هنرمندان ایرانی در مجسمهسازی با سنگ، در کارخانه «سبا سنگ» برگزار شد.
در این کارگاه 16 هنرمند مجسمهساز با تجربیات لوکا مارووینو در این زمینه آشنا شدند.
آریا اقبال، مدیر گالری آریا در این باره گفت: از سال گذشته تصمیم گرفتیم دوره های آموزشی مجسمهسازی را به شکل کارگاهی برگزار کنیم اولین دوره را با سنگ در کارخانه سنگ برگزار کردیم و دومین کارگاه با توجه به اینکه متریالش چوب انتخاب شد تصمیم گرفتیم آن را به محیطی طبیعی ببریم.
آقای عماد نیز به دلیل تبحری که در زمینه کار با چوب دارند انتخاب شد.
وی ادامه داد:در این پروژه بنیاد هنری روژان با ما همکاری دارد و کماکان سازمان زیباسازی تهران ابزار را در اختیارمان قرار دادند.
این کارگاه با توجه به نبود مراکز آموزش آکادمیک و همچنین نبود کارگاههای تخصصی مجسمهسازی، توسط آموزشگاه هنرهای تجسمی (گالری آریا) با هدف آشنایی هرچه بیشتر مجسمهسازان با متریال چوب برپا شده است.
این کارگاه در 10 روز و 80 ساعت آموزشی در باغی بزرگ در گیلان دایر خواهد بود.
بر اساس فراخوانی که گالری آریا داده بود 10 داوطلب انتخاب شدند که در این کارگاه هر کدام یک مجسمه چوبی در اندازه 140 در 60 میسازند و همزمان نکات آموزشی درباره نحوه ساخت مجسمه را آموزش میبینند.
قرار است این آثار نیز همانند مجسمه های ساخته شده با سنگ در باغی کنار یکدیگر قرار بگیرند و علاقمندان بتوانند نمونه آثار ساخته شده در کارگاه ها را ببینند.
محمدحسین عماد، مجسمه ساز مطرح کشورمان هنر را به صورت تجربی و با نقاشی آغاز کرد.
عماد، سالهای زیادی است که به مجسمهسازی میپردازد. شرکت در نمایشگاههای انفرادی و گروهی و شرکت در چندین سمپوزیوم از جمله فعالیتهای این هنرمند هستند.
در عین حال که همواره در امر آموزش مجسمه سازی نیز فعال بوده است.
محمدحسین عماد، مجسمهسازی است که مجسمههایش تجربهای از مواجهه با پدیده را بیآنکه به شکل یا سطح آن اشاره میشود، منعکس میکند.
اهمیت برپایی این کارگاه تخضصی در این است که تجربه مجسمه سازی با چوب، موانع بسیاری را بر سر راه هنرمند قرار میدهد و به خصوص اینکه برپایی این نمایشگاه در فضای طبیعی زمینه ساز بروز خلاقیت هنرمندان میشود.
اکنون با برپایی دومین کارگاه مبتکرانه از سوی گالری آریا این امیدواری بیشتر میشود تا در کنار متریال هایی چون برنز، آهن، خمیر کاغذ، سنگ، کار با متریال چوب که یکی از متریالهایی است که در کشور ما به وفور یافت میشود، از نظر تکنیکی نیز رشد کرده و با همکاری نهادهایی نظیر سازمان زیباسازی شهرداری تهران زمینههای استفاده از مجسمههای چوبی در مبلمان شهری فراهم شود.