به گزارش ایسنا به نقل از شبکه خبری ایلاف، جنبش کاریکاتورهای صلح از ژانویه سال 2006 در پی کشتار 61 تن از کاریکاتوریستهای پاکستانی و لیبیایی شکل گرفت و از آن زمان تاکنون این جنبش با برگزاری نمایشگاه های متعدد موضوع آزادی بیان هنرمندان را در جهان دنبال میکند.
موزه شهر «لاهه» هلند که از 14 سپتامبر میزبان 99 اثر هنری از 47 کاریکاتوریست مشهور جهان است، در سه بخش کاریکاتور و انقلابها، آزادی بیان و حقوق بشر به موضوعاتی هم چون سرکوب انقلابهای مردمی، مبارزه با تروریسم و آزادی بیان هنرمندان پرداخته است.
این نمایشگاه به مناسبت صدو بیست و پنجمین سالگرد تأسیس دادگاه عدل بینالملل (لاهه) در سازمان ملل متحد در محل این دادگاه برگزار شده است.
از جمله آثار شاخصی که در این نمایشگاه به چشم میخورد، کاریکاتوری است که «انخیل پلی گن» نقاش کوبایی ساکن مکزیک به نمایشگاه ارائه کرده است.
«جان پلانتورو»، کاریکاتوریست برجسته فرانسوی نیز با اشاره به شگفتی خود از این اثر گفت: پلی گن برای من به مانند «فرانسیسکو گویا»، نقاش و چاپگر اسپانیایی قرن هجده و نوزده میلادی در عصر کنونی است.
در این اثر پلی گن در اعتراض به سلب آزادی بیان، فردی را که دهانش دوخته شده به تصویر شیده است.
«جان پلانتورو» در کنفرانسی مطبوعاتی ضمن اشاره به شرایط سختی کار کاریکاتوریستها در جهان گفت، هدف کاریکاتوریست در تمامی آثار ارائه شده برپایی صلح در جهان و شفافسازی آینده است.
مدیر این نمایشگاه نیز ضمن اشاره به مشارکت برجسته هنرمندانی از کوبا، الجزایر و ونزوئلا گفت: برای اولینبار در جهان نقاشیهای به نمایش در آمده دز این مرکز از طریق ایمیل برای نمایشگاه ارسال شده و سپس این آثار بر روی صفحات بزرگی چاپ شدهاند.