همشهری آنلاین: دولت پاکستان گفته است که "ملا عبدالغنی برادر" فرد شماره دو گروه طالبان را از زندان آزاد کرده است.

ملا عبدالغنی برادر

به گزارش ایسنا، مقام‌های پاکستانی هدف آزادی ملا برادر را "تسهیل بیشتر روند صلح دولت افغانستان" اعلام کرده‌اند.

خبرگزاری فرانسه گزارش کرده است که مقام‌های پاکستانی خبر آزادی ملا غنی برادر را تایید کرده‌اند.

ملا عبدالغنی برادر که یکی از چهار موسس اصلی جنبش طالبان در سال ۱۹۹۴ بوده است، در سال ۲۰۱۰ در شهر کراچی پاکستان بازداشت شد.

مقامات افغان گفته‌اند او پیش از بازداشت در حال مذاکره مخفیانه با دولت افغانستان بوده و پاکستان برای تخریب جریان صلح و یا کنترل آن اقدام به بازداشت او کرد.

هنوز مشخص نیست که ملا عبدالغنی برادر پس از آزادی کجا خواهد رفت و یا چه کار خواهد کرد.

افغانستان خواستار بازگشت او شده است اما منابع پاکستانی گفته‌اند که او احتمالا به کشور سوم نظیر عربستان و یا ترکیه فرستاده خواهد شد.

ایمل فیضی، سخنگوی حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان به خبرگزاری فرانسه گفته که آزادی ملا عبدالغنی برادر به روند صلح دولت افغانستان تاثیر خواهد کرد.

اخیرا حکومت پاکستان پس از سفر حامد کرزی به اسلام آباد هفت زندانی گروه طالبان را از زندان آزاد کرد. با آزادی این افراد تعداد کل زندانیان که حکومت پاکستان اقدام به رهایی آنها کرده است به ۳۳ نفر می‌رسد.

حکومت افغانستان که تاکنون تلاش‌های بی‌نتیجه‌ای برای آشتی با افرادی که در صف طالبان می‌جنگند داشته حالا می‌خواهد با رهایی افراد مهم طالبان از زندان‌های پاکستان، طالبان را وادار به سهمگیری در مذاکرات رو در رو کند.

مقام‌های شورای عالی صلح و حکومت افغانستان از سال‌ها پیش خواستار رهایی طالبان تاثیرگذار از زندان های پاکستان به هدف پایان دادن به جنگ در افغانستان هستند اما تحلیلگران مسائل مرتبط به طالبان گفته‌اند که مقام‌های پاکستانی در رهایی زندانیان حساسی مثل عبدالغنی برادر، با دقت گام بر می‌دارند.

به گزارش شبکه خبری بی‌بی‌سی، وی در سال ۱۹۶۸ در ولایت اروزگان افغانستان به دنیا آمد و در سال ۱۹۹۴ با سه تن دیگر جنبش طالبان را تاسیس کرد. بعد از تاسیس جنبش طالبان به معاونیت رهبری گروه طالبان رسید. حکومت پاکستان وی را در فوریه ۲۰۱۰ در شهر کراچی در جنوب این کشور بازداشت کرد. از او به عنوان استراتژست نظامی در میان مقام‌های بلندپایه طالبان یاد می‌شود که به گفت‌وگو با آمریکا تمایل داشت.

ملا برادر هنگام سقوط گروه طالبان، معاون وزارت دفاع این گروه بود. منابع آگاه که خواستند نامشان فاش نشود، گفته‌اند که خواهر وی همسر ملا عمر، رهبر گروه طالبان است و همسر ملا برادر نیز خواهر ملا عمر است.

نام فرد شماره 2 طالبان در فهرست تحریم‌های سازمان ملل است که حق مسافرت و استفاده از خدمات بانکی را ندارد. افراد نزدیک به طالبان گفته‌اند که وی در مدتی که زندانی بوده دچار حالت‌های عصبی شده است و میزان قند خونش بالاست.

کد خبر 231869

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار آسیا و اقیانوسیه

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز