به گزارش مهر، این رادار که نام آن یابنده (finder) انتخاب شده، دستگاهی است که میتواند ضربان قلب انسانی را که زیر 9 متر مصالح ساختمانی دفن شده و یا پشت بتن 6 متری قرار دارد، شناسایی کند.
این ارقام هنگامی که در فضای باز باشد تا 30 متر افزایش مییابد.
یکی از مهمترین موانع پیش روی محققان در ساخت این دستگاه فناورانه این حقیقت بود که به دنبال یک فاجعه مصالح ساختمانی فروریخته موجب میشد که سیگنالهای رادار به نحو پیچیدهای پاسخ دهد.
"ادوارد چو" مدیر این پروژه در آزمایشگاه رانش جت ناسا در رابطه با ساخت این دستگاه گفت: "ایزوله کردن سیگنالهای ضعیف یک ضربان قلب در میان سیگنالهای پرسر و صدا کار دشواری بود."
محققان برای غلبه بر این مشکل که دربرگیرنده پردازش پیشرفته اطلاعات برای گزینش سیگنالهای ضعیف بود، به تجارب و تخصص محققان در آزمایشگاه رانش جت ناسا اتکا کردند.
فناوری رادار مایکروویو به قدری حساس است که میتواند الگوی تنفس و ضربان قلب انسان و حیوان را از هم متمایز کند، در نتیجه تیم نجات با استفاده از آن میتوانند به سرعت بازماندگان فجایع طبیعی چون زلزله را شناسایی کرده و نجات دهند.
آزمایش Finder ماه ژوئیه گذشته آغاز شده و اعضای تیم نجات از این نمونه اولیه در بیش از 65 آزمایش جستجو استفاده کردند.
دانشمندان در نظر دارند آخرین اصلاحات Finder (یابنده) را انجام داده و آن را بهار سال آینده برای مصرف تجاری وارد بازار کنند.
همشهری آنلاین: جدیدترین فناوری ارائه شده توسط محققان ناسا و وزارت امنیت کشور ایالات متحده یک رادار است که به گروههای امداد این امکان را میدهد که با شنیدن صدای قلب انسان از پشت بتنهای ۶ متری افراد بیشتری را هنگام وقوع فجایع طبیعی نجات دهند.
کد خبر 232765
منبع: همشهری آنلاین