قند مادهای حیاتی است که برای سلامت بدن لازم است، بدون آن تمام سلول بدن از بین میروند اما با این حال، مصرف بیش از حد قند خطر ابتلا به بیماریهای مختلف از جمله پوسیدگی دندان، چاقی و دیابت نوع 2 را افزایش میدهد.
اغلب هشدارهایی در مورد کاهش مصرف قند را میدانیم. ولی نمیدانیم چه مقدار قند در غذایی که میخوریم وجود دارد؟
متخصصان میگویند: با وجود اینکه سلولهای ما برای زنده ماندن نیاز به قند (گلوکز) دارند، مصرف بیش از حد آن میتواند مشکلات زیادی برای سلامت به همراه داشته باشد. قند مازاد بر نیاز بدن، هیچ ماده مغذی و مفیدی ندارد.
متخصصان انجمن ملی قلب امریکا میگویند: مصرف قند اضافی که با دریافت کالری بیشتر همراه است، به افزایش وزن، چاقی و در نتیجه کاهش سلامت قلب منجر میشود.
این متخصصان توصیه میکنند که میزان قند دریافتی روزانه در مردان نباید بیش از 150 کالری و در زنان نیز نباید بیش از 100 کالری باشد. در واقع میزان مصرف قند نباید از 13 قاشق چایخوری در روز بیشتر باشد.
میوهها حاوی فروکتوز هستند. میزان قند موجود در میوههای تازه بدون شکر اضافه شده، به ازاء یک قاشق چایخوری در هر 100 گرم است، به عنوان مثال: انبه 3.2 قاشق چایخوری، موز 3 قاشق چایخوری، سیب 2.6، آناناس 2.5، انگور 4، انواع لیمو 0.6، کیوی 2.3 و گوجه فرنگی 0.7 قاشق چایخوری قند دارد.
- ايسنا