به گزارش ایسنا، دکتر سیدحسن هاشمی ضمن بیان این مطلب افزود: از 210 هزار میلیارد ریال بودجهای که برای سال 92 پیشبینی شده است با توجه به تشدید تحریمها و به تبع آن افزایش هزینههای دولت در بهترین حالت ممکن، 130 هزار میلیارد ریال اختصاص مییابد یعنی حوزه سلامت با حدود 80 هزار میلیارد ریال کسری اعتبار روبروست.
وی با بیان این که در حال حاضر کمتر از 30 درصد اعتبارات ستادی را به ما اختصاص دادهاند، افزود: از مجموع اعتبارات دانشگاههای علوم پزشکی نیز تنها 40 درصد تحویل وزارت بهداشت شده است.
وزیر بهداشت در ادامه به موضوع اختصاص بودجه سلامت از محل هدفمندی یارانهها اشاره کرد و گفت: در حالی که در ماه هفتم سال هستیم هنوز ریالی از محل هدفمندی یارانهها به وزارت بهداشت تعلق نگرفته است و از 2 هزار میلیاردی نیز که برای اجرای برنامه پزشک خانواده در نظر گرفته شده بود تنها 2 درصد آن تخصیص یافته است و بعید میدانیم تا آخر سال این میزان به 4 تا 5 درصد برسد.
هاشمی اجرای قانون برنامه پنجم توسعه و در راستای آن داشتن بیمه یکپارچه و دیگر موارد قانون برنامه پنجم توسعه را، آمال و آرزوهای مسئولان نظام سلامت عنوان کرد و گفت: واقعیت این است که در صورت نبود اعتبارات کافی، هیچ یک از ماموریتهای اصلی وزارت بهداشت به نحو احسن انجام نخواهد شد.
وزیر بهداشت در ادامه گفت: وزارتخانهای که مسول درمان مردم است، خودش بیمار است و نیاز به درمان دارد، خرج این وزارتخانه بیشتر از دخلش است و نتیجه آن وضعیتی است که در حال حاضر در بیمارستانهای دولتی برای جبران کمبودهای اعتباری، سهم مردم از هزینه های درمان بالاتر از تکلیف برنامه پنجم توسعه است.
وزیر بهداشت که در مجمع سالیانه انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران سخن میگفت، افزود: اولویت سلامت و سهم سلامت از بودجه عمومی کشور باید مطالبه همه تشکلهای پزشکی و مجموعه های مرتبط با حوزه سلامت باشد.