براساس گزارش نشنالجئوگرافیک، این دختربچه هشت ساله که در نزدیکی جادهای اصلی در استان جینگسو در شرق چین اقامت دارد، جوانترین شهروند در چین و شاید در جهان است که به دلیل آلودگی هوا به سرطان ریه مبتلا شدهاست. این درحالی است که ماه گذشته سازمان بهداشت جهان آلودگی هوا را به عنوان یکی از اصلیترین سرطانزاها معرفی کرد.
به گفته آردن پاپ استاد دانشگاه یانگ در پروو یوتا سرطان ریه در کودکان حوزه مطالعاتی ناشناختهای است که آشنایی چندانی با آن در سرتاسر جهان وجود ندارد. درواقع تاکنون هیچنوع مطالعه شناختهشدهای درمورد این بیماری انجام نشدهاست و انجمن سرطان آمریکا حتی از بخشی به نام کودکان برخوردار نیست.
در برخی از مناطق صنعتی چین غلظت PM2.5، ذرات میکروسکوپی معلق در هوا، به 40 برابر بالاتر از سطح ایمنی سازمان بهداشت جهانی میرسد. مواد سرطانزای زیادی توسط آلودگیهای صنعتی در هوا آزاد میشوند که سیستم تنفسی انسان بخش بسیار زیادی از آنها را فیلتر میکند و در عین حال این ذرات به اندازهای سنگین هستند که پس از مدتی کوتاه به زمین سقوط کنند. اما برخی از این ذرات به اندازهای کوچک هستند که میتوانند درون ریه انسان نفوذ کرده و آغازگر سرطان شوند.
تردیدی نیست که فعالیتهای صنعتی در چین با سلامت شهروندان چینی در ارتباطی مستقیم است و عوارض زیادی بر سلامت چینیها دارد. ارتباط وارونه صنعتیسازی و بیماری و ناباروری تا کنون به خوبی درک نشدهاست،اما با توجه به تجربیات موجود، فواید پاکی هوا کاملا آشکار و واضح است و سود آن دو تا سه برابر بیشتر از سودی است که به قیمت آلوده شدن هوا به دست میآید.
پس از سرطان، اصلیترین بیماری که با آلودگی هوا ارتباطی قوی دارد، بیماریهای قلبی و عروقی است که هرچه میزان آلودگی بیشتر باشد، میزان ابتلا به این بیماری نیز افزایش خواهد یافت.