همشهری آنلاین: محققان مکزیکی یک نوع سیستم کم هزینه تولید کرده‌اند که می‌توان با استفاده از جریان ترافیک، برق تولید کرده و از آن برای روشن کردن شهرها استفاده کرد.

تولید ارزان قیمت برق از تردد وسایل نقلیه و عابران پیاده

به گزارش مهر، این فناوری جدید محققان مکزیکی به صورت بالقوه می‌تواند انرژی الکتریسیته لازم برای روشن کردن یک خانه را فراهم کند و این امر از طریق دستگاهی اجرایی می‌شود که انرژی اتومبیل‌های درحال حرکت را می‌گیرد.

"هکتور ریکاردو ماسیاس هرناندز" سازنده این سیستم گفت: این فناوری انرژی ثبات‌پذیری ارائه کرده و می‌توان آن را با هزینه‌ای کم اجرایی کرد چرا که این فناوری مکمل زیرساختی است که درحال حاضر وجود دارد که منظور از آن سطح سخت خیابان‌های بزرگ و کوچک است.

هرناندز گفت که در سطح جهانی پروژه‌های مشابهی وجود ندارد، تنها یک اختراع در یک کشور اروپایی ثبت شده که تفاوت آن با پروژه کنونی این است که در این پروژه سطح فیزوالکتریک مورد استفاده قرار گرفته است که استفاده از چنین سطحی برای کشورهای درحال توسعه بسیار هزینه‌بر است.

این فناوری از سیستمی تشکیل شده که دارای سطح شیب و پله است که روی آن مواد پلیمتریک قرار داده شده است، موادی شبیه به آنچه که امروز در ساخت لاستیک استفاده می‌شود و موجب می‌شود که سطح خیابان 5 سانتی‌متر بالا برود.

این سطح شیب‌دار درحالی که برخورد وسیله نقلیه را دریافت می‌کند، فشاری را از طریق یک کامپرسور دم (bellows) وارد می‌کند این ابزار هوایی را که با یک فشار خاص خارج از یک لوله خارج شده را در برگرفته است و آن را وارد مخزنی می‌کند که در آنجا فشرده شده و وارد یک توربین تولید الکتریسیته می‌شود.

هرناندز همچنین گفت که تراکم انرژی الکتریکی به حرکت اتومبیل‌ها در یک نقطه مشخص بستگی دارد. این درحالی است که در نقاطی که حرکت وسایل نقلیه کم است باید چند سطح شیب و پله نصب کرد تا بتوان تأثیر همه وسایل نقلیه را چند برابر کرد.

طراح این سیستم یادآور شده است که این فناوری می‌تواند در مناطقی با تردد بالای عابران پیاده هم مورد استفاده قرار داد. در این روش قدم‌های مردم برق تولید می‌کند و براساس قوانین انرژی گرانشی این اصل را می‌توان در نقاطی چون مترو مورد استفاده قرار داد.

براساس اظهارات هرناندز این فناوری می‌تواند به منبعی برای انرژی ثبات‌پذیری تبدیل شود که دارای هزینه اجرایی کمی است.

کد خبر 241036
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دانش

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز