به گزارش ایسنا،کاووس صادقلو که به سمت ریاست این شورا انتخاب شده است،دربارهی نحوهی تشکیل این شورا توضیح داد: واگذاری کارهای دولتی به تشکلهای صنفی، یکی از وعدههای دولت «تدبیر و امید» بود. در همین راستا معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از تشکلهای صنفی مطبوعاتی دعوت کرد تا در جلسهی «شورای هماهنگی انجمنهای صنفی مطبوعاتی» حضور پیدا کنند تا در نهایت، هر اتفاقی که قرار است در حوزهی مطبوعات بیفتد به این شورا سپرده شود. بعد از حدود هشت جلسه شرکت در این شورا، آییننامهای نوشته و تصویب شد و درپی آن، انتخابات شورا برگزار شد.
رییس انجمن صنفی عکاسان مطبوعاتی ادامه داد: در این انتخابات فعلا من بهعنوان رییس شورا شدم و آقای کاظمپور، نمایندهی خانهی مطبوعات، بهعنوان دبیر شورا انتخاب شد. طبق آییننامهای که برای این شورا نوشته شده است هر انجمنی که فعالیت روزنامهنگاری و مطبوعاتی داشته باشد میتواند در این شورا حضور پیدا کند.
او دربارهی کارهایی که قرار است توسط این شورا انجام شود اظهار کرد: برگزاری جشنوارهی مطبوعات یکی از اولین اقداماتی است که توسط این شورا انجام خواهد شد. در حقیقت، شورای هماهنگی تشکلهای صنفی مطبوعاتی، سیاستگذاری، انتخاب داوران و بررسی آییننامهی این جشنواره را برعهده خواهد داشت.
وی با تأکید بر اینکه انجمنهایی که در این شورا حضور دارند باید تمام اقدامات قانونی خود را انجام داده باشند گفت: تا پایان سال، به انجمنها مهلت داده شده است تا نقصهای خود را برطرف کنند و خودشان را با آییننامه مطابقت دهند. یکی از بندهای اصلی آییننامه، این است که این شورا با حفظ احترام تمام تشکلهای صنفی تشکیلشده، باید رویکردی صنفی و حرفهای داشته باشد.
او افزود: شورای هماهنگی تشکلهای صنفی مطبوعاتی بازوی اجرایی دولت در امور مطبوعات خواهد بود و تأمین تمام هزینههای این شورا از سوی دولت خواهد بود و تا وقتی یک مکان به ما داده شود جلسات در دفتر معاونت مطبوعاتی برگزار خواهد شد.
صادقلو دربارهی اعضای تشکیلدهندهی این شورا یادآوری کرد: انجمن صنفی عکاسان مطبوعاتی، انجمن روزنامهنگاران زن، انجمن روزنامهنگاران جوان، انجمن صنفی روزنامهنگاران و خبرنگاران، انجمن روزنامهنگاران مسلمان، انجمن نویسندگان، عکاسان و روزنامهنگاران ورزشی، انجمن روزنامهنگاران دفاع مقدس، انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی و انجمن عکاسان بحران، اعضای این شورا را تشکیل میدهند.