مریم کریمی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: معاونت دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت متولی سلامت دانشجویان به صورت عام و ادارات مشاوره دانشگاهها و دفتر مرکزی مشاوره وزارت بهداشت وضعیت سلامت روان دانشجویان را ارتقا میبخشند. از همین رو هر ساله ورودی های جدید دانشگاهها تحت غربالگری سلامت روان قرار میگیرند.
وی خاطرنشان کرد: دانشجویان ورودی سال تحصیلی جدید که از مهرماه وارد میشوند پس از اینکه مدتی با فضای دانشگاهها آشنا شدند در آبان ماه در طرح سنجش سلامت روان ارزیابی میشوند.
کریمی اظهار داشت: تاکنون سعی می کردیم از تست غربالگری GHQ برای بررسی سلامت روان دانشجویان استفاده کنیم که هر زمان تست دانشجو در نقطهای قرار گیرد که نشان دهد مشکل دارد او را به مراکز مشاوره میفرستیم تا وضعیت وی بهبود یابد.
وی اضافه کرد: این تست یک آزمون غربالگری بوده و تشخیصی نیست و تنها به مشاور می گوید که کدام افراد در معرض آسیب هستند. دانشجویانی که بالای نقطه برش هستند به دفتر مشاوره دعوت میشوند و در جلسات حضور پیدا میکنند و پس از آن آزمون های تکمیلی شامل مصاحبه های بالینی تشخیصی برای آنها انجام میشود.
رئیس دفتر مرکزی مشاوره وزارت بهداشت یادآور شد: امسال با توجه به محدودیت های آزمون قبلی برای سال آینده از تیم تخصصی روانشناسی، روان سنجی، ابزار سنجش و ارزیابی وضعیت سلامت روان دانشجویان گستردهتر استفاده میکنیم و ابعاد دیگری از جمله گرایش به اعتیاد، رفتارهای پر خطر، خود آسیب رسان، اختلالات شخصیتی بررسی میشوند.
وی افزود: نشست مقدماتی برای اجرای این آزمون جدید برای سال آینده تحصیلی شروع شده است و ما را به ابزاری قویتر و تکمیلیتر مجهز میکند.
کریمی درباره نیمسال دوم تحصیلی و غربالگری این دسته از دانشجویان گفت: دانشجویان بعد از ورود فرصت یک ماههای دارند که با محیط آشنا شوند و پس از آن کارشناسان دانشجویان را مورد ارزیابی قرار میدهند.
وی خاطرنشان کرد: دانشجویی که وارد دانشگاه می شوند ممکن است عوامل متعددی از جمله ماهیت انتقال از محیط خانواده به دانشگاه و رشته تحصیلی روی سازگاری و تحصیل دانشجو تاثیر بگذارد که ادارات مشاوره دانشگاهها محلی برای دانشجویان هستند که دلسوزانه آنها را پذیرش کرده و با آنها همدلی می کنند. همچنین به دانشجو کمک میکنند که توانمندی خوبی که دارد را در مسیر تحصیلی خود با امنیت خاطر و موفقیت پشت سر بگذارد.