ایسنا نوشت: کامبیر اثباتی کارشناس مسکن با اشاره به افزایش وام مسکن به 35 میلیون تومان و اعطای وام 50 میلیون تومانی به زوجهای جوان گفت: افزایش اینگونه وامها بیش از تاثیر در افزایش یا صاحبخانه شدن افراد، جو روانی رونق بازار را به همراه دارد و ممکن است افزایش ناچیز قیمت مسکن به همین دلیل باشد.
وی افزود: گرچه افزایش قیمت مسکن به عوامل متعددی از جمله حضور دلالان و سوداگران در بازار و قیمت مصالح ساختمانی وابسته است اما افزایش وامها نیز به دلیل تزریق پول به بازار در قیمتها بیتاثیر نیست.
این کارشناس اقتصاد مسکن معتقد است: تزریق پول به بازار مسکن چه به صورت وام و چه به صورت نقدی منجر به افزایش قیمت میشود.
وی با اشاره به وام 35 میلیون تومانی مسکن و تاثیر آن در بازار تاکید کرد: قطعا خرید خانه با این مبلغ چندان آسان نیست اما میتواند با کنترل بازار، تورم را کنترل کند.
این کارشناس مسکن اظهار کرد: 35 میلیون تومان وام در نظر گرفته شده از سوی بانک مسکن برای یک واحد 75 متری با حداقل متری پنج میلیون تومان، کمتر از 10 درصد از هزینه این واحد مسکونی را تامین میکند.
اثباتی با اشاره به شرایط پرداخت اقساط وام 35 میلیون تومانی به صورت ساده و پلکانی گفت: قرار بود بازپرداخت این وامها به صورت پلکانی باشد که همین روال نیز اعلام شد اما بهتر بود اقساط به صورت افزایش هر پنج سال و بازپرداخت بلند مدت بود.
وی افزود: با افزایش وام مسکن و تزریق پول به بازار، رونق در اقتصاد مسکن ایجاد میشود و به اصطلاح بازار مسکن برای خریداران و فروشندگان شیرین میشود.
این کارشناس اقتصاد مسکن معتقد است: بیش از 350 شغل با صنعت ساختمان در ارتباط هستند و اگر این مشاغل راکد بمانند صنعت ساختمان نیز معنا و مفهومی ندارد.
اثباتی با اشاره به اینکه حیات بسیاری از مشاغل به صنعت ساختمان وابسته است، گفت: در صورت فعال بودن صنعت ساختمان و ساختوساز در بازار، رونق اقتصادی پایدار میماند.