به گزارش یورونیوز بر اساس این توافق شرکت چینی لنوو باید برای خرید موتورولا دو میلیارد و نهصد میلیون دلار به گوگل بپردازد.
لنوو هفته گذشته از خرید بخش سرور شرکت آمریکایی آی بی ام به قیمت دو میلیارد و سیصد میلیون دلار خبر داده بود و به این ترتیب این دومین خرید بزرگ چینیها در خاک آمریکا است.
شرکت موتورولا پیش از این هم از برنامهاش برای اخراج چهار هزار کارمند خود در سراسر جهان خبر داده و هدف از اخراج کارمندان را بازگرداندن این شرکت زیانده به سوددهی اعلام کرده بود.
همزمان با اخراج کارکنان موتورولا اعلام کرده بود مه که تمرکز خود را به جای تولید گوشیهای ارزان قیمت بر گوشیهای مدرن و هوشمند میگذارد.
این شرکت آمریکایی که تولیدکننده گوشیهای موبایل است به قیمت 12.5 میلیارد دلار توسط گوگل خریداری شد.
در همین حال به گزارش خبرگزاری دولتی آلمان در بیانیه مشترکی که گوگل و لنوو منتشر کردند، تأکید شده که لنوو دارای تواناییهایی است که میتواند موتورولا را به یکی از "مهمترین نقشآفرینان" سیستم عامل آندروید تبدیل کند.
شرکت چینی لنوو نیز اعلام کرده است که خرید موتورلا این شرکت را به یکی از "رقبای قدرتمند جهانی در بازار تلفنهای همراه" تبدیل خواهد کرد.
لنوو که بزرگترین سازنده کامپیوترهای شخصی به شمار میرود برای خرید موتورولا ۹۱/ ۲ میلیارد دلار، که بخشی از آن به صورت سهام شرکت خود است، به گوگل پرداخت میکند.
این در حالی است که گوگل کمتر از دو سال پیش برای خرید موتورولا ۵ /۱۲ میلیارد دلار پرداخته بود. موتورولا به عنوان یکی از شرکتهای زیرمجموعه گوگل هم نتوانست جایگاه پیشین خود در بازار پیدا کند.
مجوزهای ثبت در اختیار گوگل میماند
در حال حاضر تلفنهای همراه اپل و سامسونگ در سراسر جهان پیشتاز هستند. در مقابل گوگل در ارائه خدمات نرمافزار تلفنهای هوشمند حرف اول را میزند. اغلب تلفنهای همراه جهان دارای سیستمعامل اندروید هستند که توسط گوگل ارائه شده است.
گوگل دلیل خرید موتورولا را دسترسی به حق ثبت نوآفرینیهای این شرکت عنوان کرده بود. بخش عمده این مجوزها علیرغم فروش موتورولا در اختیار شرکت گوگل باقی میمانند.
لری پیج یکی از مدیران گوگل معتقد است که گوگل با در اختیار داشتن این مجوزها از تمامی سیستمعامل اندروید دفاع میکند.
تولیدکنندگان دستگاههایی که با این سیستم عامل کار میکنند اغلب در خطر شکایت از سوی رقبای خود مثل اپل یا مایکروسافت آنهم به اتهام استفاده غیرمجاز از امتیاز ثبت قرار دارند.
لری پیج در مورد دلیل فروش موتورولا گفته است که در شرایط کنونی که رقابت سختی میان تولیدکنندگان تلفن همراه در جریان است برای موتورولا بهتر است در دست شرکتی مثل لنوو باشد که تنها تولید کننده سختافزار است.
موتورولا البته تحت نظارت گوگل تغییراتی بنیادی پیدا کرد و چندین مدل تازه مانند "موتو ایکس" و نمونه ارزانتر آن "موتو جی" را هم به بازار فرستاد که در نهایت به جای سود، ضرر داشت.
تنها چند ساعت پیش از انتشار خبر فروش موتورولا، وبلاگ دنیای تکنولوژی "Recode" از توافق سامسونگ و گوگل برای همکاری نزدیکتر خبر داده بود.
بر اساس این توافق، از جمله قرار است سامسونگ طرحهای سازگاری بیشتر سیستم عامل ساخت خود با محصولاتش را کم کند و بیشتر بر ارائه خدمات گوگل تمرکز کند.