به گزارش آسوشیتدپرس این "میانجی مغز - ماشین" که به وسیله شرکت هیتاچی تولید شدهاست تغییرات جزئی در جریان خون مغز را تجزیه و تحلیل میکند و فعالیت مغز را به پیامهای الکتریکی ترجمه میکند.
اخیراً در جریان نمایشی در آزمایشگاه پژوهشی پیشرفته هیتاچی در هاتویاما در حومه توکیو یک کلاه با فیبرهای نوری به یک وسیله نقشهبرداری مغزی متصل بود، و این وسیله به نوبه خود از طریق یک کامپیوتر کنترلکننده و موتور به یک قطار اسباببازی ارتباط یافته بود.
یک از خبرنگاران که این وسیله را آزمایش میکرد،محاسباتی ساده را ذهنش انجام داد و قطار به جلو حرکت کرد- که ظاهرا بیانگر فعالیت در قشر قدامی مغز بود که حل مسئله را انجام میدهد.
تکتولوژی مورد استفاده در این دستگاه مکاننگاری نوری نام دارد و با فرستادن مقادیر کمی نور مادونقرمز از سطح مغز تغییرات جریان خون در آن را نقشهبرداری میکند.
گرچه تکنولوژی میانجی مغز- ماشین به طور معمول بر کاربردهای پزشکی متمرکز بوده است، سازندگانی مانند هیتاچی و شرکت خودروسازی هوندا در تلاش بودهاند تا از این تکنولوژی برای مقاصد تجاری استفاده کنند.
دانشمندان هیتاچی قصد دارند یک کنترلراه دور تلویزیون مغزی را تولید کنند که به کاربران اجازه دهد، خاموش و روشن کردن تلویزیون و عوض کردن کانالها را تنها با فکرکردن انجام دهند.
هوندا که میانجیهای ساخت آن با استفاده از یک ماشین MRI مغز را پایش میکند، در تلاش است که این میانجی را در اتومبیلهای هوشمند نسل بعدی به کار ببرد.
این تکنولوژی ممکن است روزی جایگزین کنترل راه دورها و صفحه کلیدهای فعلی شود و شاید به افراد معلول کمک کند تا صندلیهای چرخدار برقی، تختخوابها و اعضای مصنوعی را به کار بیندازند.
استفادههای ابتدایی از این تکنولوژی در کمک به افراد مبتلا به بیماریهای فلجکننده بوده است تا حتی پس از دست دادن کنترل همه عضلاتشان توانایی برقرار ارتباط را داشته باشند.
یک امتیاز مهم تکنولوژی هیتاچی این است که حسگرهای ان لازم نیست به طور فیزیکی وارد مغز شوند. در تکنولوژیهای قبلی لازم بود یک تراشه زیر جمجمه کاشته شود.
البته هنوز مشکلاتی باقی است: اندازه یک مشکل است، گرچه نمونه اولیه هیتاچی شامل کلاهک و ماشین نقشهبرداری بر روی هم تنها حدود یک کیلوگرم وزن دارند.
مشکل دیگر این است که این میانجی پیامهای صحیح را به دقت تشخیص دهد و فعالیت پسزمینهای مغز را نادیده بگیرد.