به گزارش همشهری آنلاین، در این برنامه که برای نخستین بار با رویکردی فرهنگی - دانشجویی به موضوع درختکاری و اهمیت آن میپردازد، اساتید، پژوهشگران و دانشجویان حوزه محیط زیست حضور خواهند داشت.
به گفته فرزاد قاسم زاده مدیریت منطقه 9 و رییس فرهنگسرای رویش، در این مراسم ضمن ارایه سخنرانی و اجرای آیین نمادین کاشت نهال با حضور اساتید و دانشجویان، همچنین نهال رایگان توزیع خواهد شد.
مدیریت فرهنگی هنری منطقه 9 با اشاره به ضرورت تعامل نهادهای فرهنگی و علمی برای آسیب شناسی مسایل زیست محیطی و ترویج فرهنگ حفاظت محیط زیست اظهار داشت: برگزاری آیین روز درختکاری با همکاری مدیریت فرهنگی هنری منطقه 9 و دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران، نقطه سرآغاز تعامل ما به عنوان دستگاهی فرهنگی هنری با دانشگاه تهران به عنوان مجموعه ای علمی و پژوهشی است تا به زودی شاهد تعامل بیشتر فعالان عرصه فرهنگ با جامعه دانشگاهی باشیم.
عبدالرضا کرباسی رییس دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران نیز با اشاره به نقش دانشگاهیان و به ویژه دانشجویان رشته های محیط زیست در فرهنگسازی و ایجاد معرفت زیست محیطی در جامعه اظهار داشت: موضوع محیط زیست و چالش های فراروی آن امروزه به یکی از مهم ترین معضلات کشور و به ویژه کلانشهرها تبدیل شده است و رفع معضلاتی هم چون آلودگی هوا و تخریب محیط زیست بیش از هر چیز به فرهنگسازی و کار پژوهشی نیاز دارد و این مهم نیز جز در سایه تعامل دستگاه های فرهنگی و علمی میسر نخواهد شد.
وی با تاکید بر ضرورت ترویج فرهنگ بازیافت در جامعه افزود: هر تن کاغذ بازیافتی حدود 17 اصله درخت را نجات میدهد و هر اصله درخت 16 بسته 500 تایی یا 8300 برگ A4 تولید میکند.
با استفاده بهینه از کاغذ، میتوان میلیون ها اصله درخت را نجات داد.
کرباسی اظهار داشت: در حال حاضر میزان CO2 به PPM 400 رسیده است و پیش بینی ها نشان میدهد که میزان آن در انتهای قرن حاضر به PPM 800 برسد و این درحالی است که میزان PPM 500 آستانه فروپاشی اکوسیستم های طبیعی و حیات میباشد.
از این رو پیش بینی میشود این اتفاق در سال 2030 رخ دهد، بنابراین برای حل این معضل دو راهکار داریم؛ کاهش هر چه بیشتر میزان تولید CO2 و ترسیب مقدار کربن موجود در هوا .
در ترسیب کربن درختکاری، اقدامی تعیین کننده به شمار میآید و باید از درختان سریع الرشد و با قابلیت ترسیب بالای کربن استفاده شود.
آیین روز درختکاری 14 اسفند به نشانی خیابان انقلاب، خیابان قدس، نبش کوچه آذین، دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران برگزار میشود و علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانند با شماره 66688552 تماس بگیرند.