گروه حوادث- الهه فراهانی: ۴قاچاقچی عتیقه زمانی که می‌خواستند محموله باارزش اشیای عتیقه را به مشتریانشان در تهران بفروشند، دستگیر شدند.

کشف عتیقه‌های دربار هخامنشی در جعبه های سیگار

 آنچه باعث دستگیری متهمان شد، طمع آنها بود؛ چرا که این افراد قصد داشتند عتیقه‌ها را در شمال غرب کشور به 2قاچاقچی ترکیه‌ای بفروشند اما وقتی مشتری میلیاردی در پایتخت پیدا کردند از معامله با قاچاقچیان ترک منصرف شدند.

چند وقت پیش گزارش محرمانه‌ای در اختیار فرماندهی یگان حفاظت میراث فرهنگی استان تهران قرار گرفت که نشان می‌داد اعضای یک باند قصد دارند محموله بزرگی از اشیای عتیقه را از یکی از شهرهای شمال غرب کشور به تهران بیاورند و به مشتریان خود بفروشند.

با این گزارش تیمی از مأموران به دستور سرهنگ پاسدار محمد کربلایی حریری، فرمانده یگان حفاظت سازمان میراث فرهنگی کشور تحقیقات خود را در این زمینه آغاز کردند. تیم تحقیق در اقدامات اطلاعاتی خود دریافت که قاچاقچیان قصد دارند محموله را در یکی از خیابان‌های مرکز تهران معامله کنند. مأموران محل قرار قاچاقچیان با خریداران محموله عتیقه را که دفتر یک شرکت خصوصی بود، شناسایی کردند و آنجا را زیرنظر گرفتند. صبح شنبه 17اسفند‌ماه آنها متوجه مردی شدند که اطراف ساختمان شرکت، نگهبانی می‌داد.

همزمان چند مرد درحالی‌که یک کیف مشکی‌رنگ در دست داشتند، وارد شرکت شدند. مأموران با اطلاعاتی که به‌دست آورده بودند دریافتند آنها کسانی جز قاچاقچیان عتیقه نیستند. بنابراین ابتدا نگهبان را و سپس 3قاچاقچی دیگر را به دام انداختند. مأموران در بازرسی از آنها چند سلاح سرد کشف کردند که نشان می‌داد قاچاقچیان برای دفاع از خود، چاقوها را حمل می‌کردند تا چنانچه خریداران قصد سرقت داشتند، از خود دفاع کنند.

مأموران در ادامه این عملیات به بازرسی کیف مشکی رنگ پرداختند و از داخل آن چندین جعبه سیگار خارجی که جای بسیار شیکی داشت، پیدا کردند. درون جعبه‌های شیک، محموله‌های عتیقه به طرز ماهرانه‌ای جاسازی شده بود که قاچاقچیان در فروش آنها ناکام ماندند. داخل کیف به جز عتیقه‌ها، ذره‌بین، ‌چراغ قوه و اسید هم وجود داشت که قاچاقچیان برای اینکه اصل بودن اشیا را به مشتری نشان بدهند به آزمایش دست زده و از اسید استفاده می‌کردند.

طلاهای زنان و مردان دربار هخامنشی

به‌دنبال دستگیری 4قاچاقچی، 45 قلم شیء تاریخی در اختیار کارشناسان سازمان میراث فرهنگی استان تهران قرار گرفت تا ارزش‌گذاری شود. طبق این گزارش، اشیای مکشوفه دارای ارزش تاریخی و فرهنگی بوده و متعلق به 2500تا 2700سال پیش هستند. این مجموعه‌ها از جنس طلا و نقره بود و شامل گوشواره‌های طلا، مفرغ و دستبند طلا، یک جفت پلاک مدور، قطعات تزیین لباس که از جنس طلا بود، پلاک‌های طلایی که بیشتر زنان ثروتمند دربار در دوران هخامنشیان برای تزیین لباس‌هایشان از آن استفاده می‌کردند، دکمه‌های سرآستین طلا که افسران هخامنشی دربار روی لباس‌هایشان می‌دوختند، حلقه‌های مفرغی با نگین که همه این مجموعه‌ها متعلق به هزاره اول قبل از میلاد (2500 تا 2700سال پیش) و دوران هخامنشیان بود. ‌همچنین در این مجموعه بی‌نظیر سکه‌های نقره‌ای ساسانی، سکه‌های نقره‌ای اشکانیان، مفرغی اسلامی متعلق به قرون میانی اسلام و تیموری نیز وجود داشت.

قاچاقچیان ترکیه‌ای

متهمان بعد از دستگیری تحت بازجویی قرار گرفتند و در این میان سردسته باند گفت: من و دوستانم، ‌عتیقه‌ها را در شمال کشور از یک دستفروش که انگشترهای نقره می‌فروخت به قیمت 100میلیون تومان خریدیم. وی مدعی بود که عتیقه‌ها را در حفاری به‌دست آورده است. بعد از آن راهی یکی از شهرهای شمال غربی کشور شدیم تا یک مشتری مناسب پیدا کنیم. در آنجا با 2مرد ترکیه‌ای که راننده ترانزیت بودند آشنا شدیم. آنها بعد از دیدن مجموعه اعلام کردند که عتیقه‌ها را فقط 200میلیون تومان از ما می‌خرند اما چون قیمت پیشنهادی آنها پایین بود پشیمان شدیم تا اینکه یک مشتری در تهران پیدا کردیم و شبانه راهی پایتخت شدیم غافل از اینکه مأموران ما را زیرنظر دارند.

سیدسجاد منافی آذر، بازپرس شعبه12 دادسرای ناحیه5 تهران با اعلام این خبر به همشهری گفت: برای متهمان این پرونده، قرار قانونی صادر شده است و تحقیقات درخصوص نحوه به‌دست آمدن اشیا ادامه دارد تا زوایای پنهان آشکار شود.

کد خبر 252751

پر بیننده‌ترین اخبار آسیب اجتماعی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز