به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، علی صالح آبادی گفت : بسیاری از دانشگاهیان، مخترعان و مبتکران کشور دارای ایدهها، طرحها و ابتکارات جدیدی هستند اما بازاری منسجم برای معرفی این ایدهها در کشور وجود ندارد.
وی خاطر نشان کرد: اختراعات، اکتشافات، برندها (نامهای تجاری) و طرحهای صنعتی، در بازار داراییهای فکری فرابورس قابل معامله خواهد بود.
سخنگوی سازمان بورس از راه اندازی صندوقهای سرمایه گذاری مخاطره پذیر در آینده نزدیک در فرابورس خبر داد و گفت: این صندوقهای میتواند منابع مالی لازم را برای طرحهای کارآفرینی مبتنی بر ایدههای نو تامین کند.
پیش از این مدیرعامل فرابورس با اشاره به اینکه راهاندازی بازار دارایی های فکری، مراحل پایانی راه اندازی خود را سپری میکند، گفته است : این بورس در مرحله طراحی نحوه تجاری سازی ایدهها قرار دارد.
امیر هامونی افزود : در روند معاملات بورس ایده چهار نوع قرارداد در نظر گرفته شده که یکی از آنها واگذاری 100 درصدی حقوق مادی ایدههاست.
وی ادامه داد : عقود مشارکتی، دومین قرارداد بورس ایده خواهد بود که مخترع با مشارکت در سرمایهگذاری در قالب شرکت سهامی خاص اقدام میکند، سومین و چهارمین نوع قرارداد آن با شمار معین و مدت معین خواهد بود که در این صورت اختراع اجاره داده خواهد شد.
هامونی همچنین با اشاره به اینکه تمام معاملات بورس ایده به عنوان یک ابزار مالی در شورای عالی بورس شناخته شده است، گفت: در صورت معاملاتی شدن ایدهها، چهار نوع قرارداد برای آن در نظر گرفته شده است.