به گزارش ایسنا، محققان دانشگاه کالیفرنیا در برکلی و موسسه فناوری ماساچوست یک حوزه پیوستگی را کشف کردهاند که در آن، مغز اجسام مشابه دیده شده در فریم زمانی 15 ثانیهای را از نظر بصری ادغام میکند.
برخلاف فیلمها، تصاویر در دنیای واقعی به طور خود به خود طی چند ثانیه تغییر شکل نمیدهند بنابراین حوزه پیوستگی آنچه را که ما در طول زمان مشاهده میکنیم، تثبیت میکند.
در اصل، این حوزه اجسامی را که تنها از نظر فیزیکی و نه به طور ریشهای متفاوت هستند، بیشتر شبیه هم نشان میدهد.
به گفته دانشمندان، این نتایج شگفتانگیزند چرا که بر اساس آنها، سیستم بینایی، دقت را فدای درک پیوسته و ثابت از اجسام میکند.
در مقابل، بدون حوزه پیوستگی ممکن است نسبت به هر نوسان بصری که در اثر سایهها، حرکت و عوامل بیشمار دیگر ایجاد میشود، بسیار حساس شویم. برای مثال چهرهها و اجسام ممکن است مشابه تاثیر مواد مخدر توهمزا به کندی تغییر کنند.
محققان برای ایجاد موجودیت "حوزه پیوستگی" به شرکتکنندگان اجازه دادند تا مجموعهای از میلهها یا توریها را روی یک نمایشگر رایانه مشاهده کنند. این توریها هر پنج ثانیه یکبار در زوایای متفاوتی ظهور میکردند.
دانشمندان دریافتند که شرکتکنندگان به جای تطابق دادن دقیق جهت توریها، زاویه سه توری که در آخر مشاهده کرده بودند را در نظر داشتند که این با عنوان "وابستگی به سریال ادراکی" توصیف میشود.