به گزارش ایسنا، محققان دانشگاه کالیفرنیا، لسآنجلس (UCLA) تأثیر مصرف مداوم مواد غذایی کم ارزش را بر سلامت افراد مورد بررسی قرار دادهاند.
در این مطالعه 32 موش به دو گروه تقسیم شده و بمدت شش ماه با دو رژیم غذایی متفاوت تغذیه شدند؛ برای گروه اول رژیم غذایی استاندارد شامل مواد غذایی فرآوری نشده از جمله ذرت و گوشت ماهی در نظر گرفته شد.
رژیم غذایی گروه دوم شامل مواد فرآوری شده، با ارزش غذایی پایین و سرشار از قند بود.
پس از گذشت سه ماه تفاوت آشکاری در وزن موشهای گروه دوم مشاهده شد؛ در مقایسه با موشهای متناسب گروه اول، 16 موش گروه دوم دچار اضافه وزن شدید شده و از تحرک بسیار کمتری برخوردار بودند.
نتایج این مطالعه اختلال در عملکرد کلی موشهای گروه دوم را نشان میدهد؛ خستگی، کمتحرکی و تنبلی مفرط ناشی از اضافه وزن یکی از اثرات زیانبار مرتبط با «هله هوله» یا خوارکیهای فاقد ارزش غذایی (junk food) عنوان شده است.