همشهری آنلاین: آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با بیان آماری از تولید ناخالص ملی تاکید کرد: حرکت جامعه در سال‌های گذشته نه تنها به سوی تحقق سیاست­های کلی نبود، بلکه در بعضی از زمینه­‌ها، طریق معکوس بود.

هاشمی رفسنجانی

به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیدار جمعی از نخبگان و اعضای باشگاه پژوهشگران و نخبگان، جوانان محقق را سرمایه­‌های بزرگی برای اسلام، انقلاب اسلامی و ایران دانست و گفت: جوانان محقق با درک اهمیت پژوهش، آگاهانه وارد این میدان شده‌اند.

وی در ادامه دانش را محور چشم‌انداز 20 ساله خواند و با تأکید بر نقش مؤثر محققان برای اجرای سیاست­‌های کلی آن گفت: در تاریخ بشریت، ملت­‌هایی موفق بوده­‌اند که به سوی دانش رفته­‌اند.

هاشمی با عنوان مصادیقی از کشورهایی که با توجه و اتکا به علم، دانش و تکنولوژی به پیشرفت و توسعه دست یافته­‌اند،گفت: بهره­‌وری‌ای که متکی به دانش است، در سایه توجه به دانشمندان ارتقا می­‌یابد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه با استناد به آیات قرآنی و تمدن اسلام، گفت: مسلمانان نمی‌توانند برای تقویت بنیه­ های علمی جوامع خویش، کوشش نکنند؛ چون تأکید قرآن و سفارش پیامبر(ص) و ائمه(ع) است.

رئیس هیأت مؤسس و هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی، در ادامه با بیان سابقة تاریخی دانشگاه جندی‌شاپور و نقش آن در گسترش علم در ممالک اسلامی، گفت: این دانشگاه پناهگاه دانشمندان از اقصی نقاط جهان بود که بعدها با نهضت ترجمه ارتباط دو سویه­‌ای بین دانشمندان مسلمان و غیرمسلمان ایجاد کرد.

هاشمی رفسنجانی همچنین با تأکید بر جایگاه نخبگان و پژوهشگران در فرهنگ و تمدن ایران اسلامی، به موفقیت­های تحقیقاتی باشگاه پژوهشگران جوان اشاره کرد و با سرمایه خواندن ریاست دکتر میرزاده در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: ایشان از دانشمندانی است که سابقه‌ای درخشان در انجام کارهای تحقیقاتی و تأسیس مراکز مربوط به پژوهش دارند.

هاشمی رفسنجانی در ادامه با اشاره به تعهدات دکتر میرزاده نسبت به پژوهشگران، گفت: پژوهشگران جوان می­‌توانند در بخش­های آموزشی و تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی مشغول شوند و دانشگاه نیز برای تأمین نیازهای مالی محققان، خود را متعهد می­‌داند.

رئیس هیأت مؤسس و هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی، همچنین راه­‌اندازی نهضت اجرایی کردن تحقیقات را ضروری و از برنامه­‌های این دانشگاه دانست و گفت: این کار یک تلاش مقدس شرعی و ملی است که شرایط سربلندی ایران اسلامی در آینده را فراهم می­‌نماید.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بازخوانی اهداف تأسیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، گفت: طرح­های بزرگی در کشور داریم که حضور عالمانه دانشمندان جوان را می­‌طلبد.

وی توجه به تأمین آب برای آیندگان را از زمینه­‌های ضروری کارهای علمی دانست و گفت: نمونه‌هایی از طرح­های آبخوان­داری در فسا وجود دارد که قابل اجرا در اکثر مناطق کشور است و این کار هم جلوی مهاجرت روستاییان را می­‌گیرد و هم مهاجرت­‌ها را معکوس می­‌کند.

آیت­‌الله هاشمی رفسنجانی با تأکید بر ارادت به نیروهای نخبه افزود: امیدواریم باشگاه پژوهشگران، پلی برای مطالعات علمی و اجرایی باشد که از ضرورت­های پیوند تحقیق و (اجراست.)

بر اساس این گزارش در آغاز این دیدار، ابتدا دکتر کریم زارع، رئیس باشگاه پژوهشگران جوان گزارشی از برنامه­‌ها و فعالیت­های آن ارائه کرد و سپس امید مرادی، سرکار خانم ­هانا حقیقت فرد، صادق میرزا محمدی و فرهاد عابدینی به عنوان پژوهشگر به بیان دیدگاه­های خویش برای ارتباط بیشتر پژوهشگران با مسؤولان و مردم در جامعه پرداختند و ضمن تشکر از آیت­‌الله هاشمی رفسنجانی برای توجه به زیرساخت­های علمی، خواستار تقویت این نگاه در بین مسؤولان شدند.

کد خبر 255767
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست داخلی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز