گروه دانش و سلامت- زهرا رفیعی: به داستان‌های تخیلی طعنه می‌زند آنچه در بیمارستان‌های کشور در ایام تعطیلات رخ می‌دهد.

باور اینکه بیماران را به دانشجویان و انترن‌های تازه کار بسپارند و خود به تعطیلات دراز مدت بروند کار ساده‌ای نیست. در این روزها بیماران عذاب می‌کشند و بعضا جانشان را از دست می‌دهند چراکه بسیاری از پزشکان متخصص و مدیران مراکز درمانی معتقدند که ارائه خدمات در روزهای تعطیل با روزهای غیرتعطیل فرق می‌کند و لازم نیست 20متخصص در ایام تعطیلی حضور داشته باشند.

این صحبت‌های حیدرعلی داوری، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان اصفهان است ولی بقیه پزشکان و مدیران حوزه درمان نیز اینچنین فکر و مدیریت می‌کنند. آنها شغل خود را با مشاغل دیگر مقایسه می‌کنند و می‌گویند پزشکان نیز مانند سایر اقشار جامعه ازجمله آموزش و پرورشی‌ها نیاز به تعطیلی دارند درصورتی که پزشکی ماهیتا با مشاغل دیگر فرق می‌کند و با جان آدم‌ها و بیماری‌هایی که بروز آن غیرقابل پیش‌بینی است، سر و کار دارد. بخشی از مشکلاتی که مدیران حوزه‌سلامت به‌عنوان دلایل نماندن پزشکان متخصص در بیمارستان در ایام تعطیلات اعلام می‌کنند، کم‌بودن دستمزد‌های پزشکان است.

به‌نظر می‌رسد که افزایش دستمز‌د‌ها اگرچه ضروری است اما با توجه به آنچه در سال‌های متمادی رخ داده، خیلی نمی‌توان امیدوار بود که این افزایش دستمزد منجر به افزایش کیفیت خدمات درمانی شود. روز گذشته معاون درمان وزیر بهداشت به فارس گفت که درصورت اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها و انصراف گروه‌هایی از جامعه از دریافت یارانه حداقل 4800میلیارد تومان از این اعتبارات برای بهبود خدمات سلامت در اختیار وزارت بهداشت قرار می‌گیرد که با استفاده از این منابع 8بسته خدماتی ویژه در حوزه درمان وزارت بهداشت اجرا می‌شود.

با توجه به گلایه مردم از نبود پزشک متخصص در بیمارستان دولتی به‌خصوص در ایام تعطیلات و ساعات عصر و شب یکی از بسته‌های خدمتی تعریف شده جدید، افزایش درآمد پزشکان متخصص درصورت ماندگاری آنها در این ساعات در بیمارستان‌های دولتی است. مسئولان وزارت بهداشت پیش از عید امسال نیز به مانند سال‌های قبل اعلام کرده‌ بودند که به هیچ عنوان کاهش خدمات نخواهند داشت ولی مشاهدات خبرنگار همشهری نشان می‌دهد که دستورات و وعده‌ها تأثیری در شرایط نداشته است.

به‌طور مثال کودک خردسال ساکن در خوزستان به‌دلیل تشخیص اشتباه انترن‌ها و رزیدنت‌ها و نبودن پزشک متخصص جان خود را از دست داد و تلخی عید را برای همیشه در کام والدینش برجای گذاشت. مثال دیگر بیماری بود که از درد سنگ کلیه، بی‌امان از این بیمارستان دولتی به بیمارستان دیگر رفت و در نهایت مجبور شد به‌دلیل نبودن متخصص اورولوژی در بیمارستان تخصصی اورولوژی، روزهای آخر تعطیلات را با درد سپری و در نهایت به درمانگاه تخصصی که توسط بخش خصوصی اداره می‌شود مراجعه کند تا مورد جراحی قرار بگیرد. سیاست‌های ابلاغی جدید در حوزه سلامت امید‌ها را زنده کرده است. امید است که با توجه به این سیاست‌ها شرایط بیماران در بیمارستان‌ها در ایام تعطیلات که راحتی و آرامش را از مردم سلب کرده است بهبود یابد.

کد خبر 255929
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز