بهروز کمالوندی که ایسنا گفتگو می کرد همچنین اعلام کرد که بازرسان از مرکز لیزر لشگرآباد طی هفتههای گذشته بازدید کردند.
به گزارش ایسنا، بر اساس توافق ایران و آژانس در دومین مرحله از گفتوگوهای فنی برای رفع ابهامات و سوالات آژانس در مورد برنامه صلحآمیز هستهای کشورمان "ارائه اطلاعات مورد توافق دو طرف و تنظیم بازدید فنی از مرکز لیزر لشکرآباد" توافق شد.
بر همین اساس "ارائه اطلاعات مورد توافق دو طرف و دسترسی مدیریتشده مرتبط با معدن ساغند یزد کارخانه تغلیظ اردکان نیز توافق شد.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی همچنین اظهار کرد که ماسیمو آپارو، مدیرکل پادمان منطقه B آژانس بین المللی انرژی اتمی و رییس بازرسان آژانس برای بازدید مدیریت شده از معدن ساغند و کارخانه اردکان یزد هفته آینده به ایران میآید.
وی در ادامه درباره برخی اخبار رسانههای خارجی مبنی بر حضور غیررسمی ترو واریورانتا، معاون مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در امور پادمانها به تهران با تایید این خبر گفت: رفت و آمد مسوولان آژانس در چارچوب همکاریهای ایران و آژانس امری عادی است و به طور متناوب تاکنون انجام شده است.
کمالوندی تاکید کرد: آقای واریو رانتا بارها به ایران آمدهاند و حضورشان برای مذاکره و رایزنی با مقامات ایران در چارچوب همکاریها است.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی درباره اجرای هفت گام مرحله دوم همکاریهای ایران و آژانس خاطرنشان کرد: در چارچوب زمانی که توافق کردیم این اقدامات را انجام دهیم، پیش میرویم.
وی افزود: طی دو هفته آینده ایران گامهای تعیین شده در مرحله دوم از همکاری با آژانس را تکمیل میکند.
بر اساس توافق ایران و آژانس تا 25 اردیبهشت ماه 7 اقدام مورد توافق انجام میگیرد:
1- ارائه اطلاعات مورد توافق دو طرف و دسترسی مدیریتشده مرتبط با معدن ساغند یزد.
2- ارائه اطلاعات مورد توافق دو طرف و دسترسی مدیریت شده مرتبط با کارخانه تغلیظ اردکان.
3- تحویل پرسشنامه اطلاعات طراحی (DIQ) بهروز شده راکتور IR-40 (اراک).
4- اتخاذ اقدام در جهت به نتیجه رساندن رهیافت پادمان برای راکتور IR-40 (اراک).
5- ارائه اطلاعات مورد توافق دو طرف و تنظیم بازدید فنی از مرکز لیزر لشکرآباد.
6- ارائه اطلاعات مواد چشمه source material، که هنوز به ترکیب و خلوص لازم برای ساخت سوخت یا غنیسازی نرسیدهاست، شامل واردات چنین موادی به ایران و استخراج اورانیوم از فسفات توسط ایران.
7- ارائه اطلاعات و توضیحات به آژانس بهمنظور ارزیابی اظهاریه ایران در مورد نیاز یا کاربرد توسعه EBW (نسل جدید چاشنیهای ایمن).