ایسنا نوشت: بنا به اعلام بانک مرکزی کلیه بانکها و موسسات اعتباری مکلفند قبل از ارائه هر گونه محصول یا ابزار جدید که به منظور جذب سپرده معرفی می شود، مراتب را با توضیح مشخصات کامل آن قبلا" به تایید این بانک برسانند.
همان طور که پیشتر اعلام شده است، موسساتی که خارج از نظارت بانک مرکزی به صورت آشکار یا پنهان نسبت به اعلام نرخهایی بالاتر از نرخهای سود اعلام شده اقدام کنند، مخاطرات پیش بینی نشدهای را متوجه سپرده گذاران خواهند کرد. لذا از هموطنان درخواست می شود ضمن حفظ هوشمندی، فریب این قبیل تبلیغات را نخورده و منابع مالی خود را با مخاطره مواجه نکنند.
بدیهی است بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در صورت مشاهده هر گونه اقدام خلاف تصمیمات متخذه و یا هر گونه فعالیت غیرمجاز با متخلفین طبق مقررات برخورد قانونی لازم را معمول خواهد داشت.
بر اساس بخشنامه بانک مرکزی نرخ جدید سود سپردههای روزشمار 10 درصد و سپردههای یکساله و بیشتر 22 درصد خواهد بود.
ایرنا هم در این زمینه نوشت: نرخ جدید سود سپردههای بانکی از شنبه 13 اردیبهشت در تمامی شعب بانکها و موسسات اعتباری به طور هماهنگ اجرا می شود.
نرخ سود سپرده های روزشمار و کمتر از سه ماه 10 درصد، سه تا شش ماه 14 درصد، شش تا 9 ماه 16 درصد، بیش از 9 ماه تا کمتر از یک سال 18 درصد و سپرده های یک سال 22 درصد تعیین شده است.
بانک مرکزی نیز اعلام کرده با بانک ها وموسسات متخلفی که خارج از نظارت بانک مرکزی به صورت آشکاریا پنهان نسبت به اعلام نرخ هایی بالاتر از نرخ های سود اعلام شده اقدام کنند طبق مقررات برخورد قانونی می کند.
قرار است بازرسان مدیریت کل نظارت بر بانک ها و موسسات اعتباری بانک مرکزی از فردا در سراسر کشور با مراجعه به شعب و واحدهای ذی ربط بانک ها و موسسات بر حسن اجرای تفاهم نامه مذکور نظارت کنند.
همچنین تمامی بانک ها و موسسات اعتباری مکلفند قبل از ارائه هر گونه محصول یا ابزار جدید که به منظور جذب سپرده معرفی می شود، مراتب را با توضیح مشخصات کامل آن به تایید بانک مرکزی برسانند.
بانک مرکزی همچنین به سپرده گذاران نیز هشدار داده هر گونه مخاطرات پیش بینی نشده دربانک ها و موسسات مالی که با نرخ سود بالاتراز تفاهم نظام بانکی اقدام به جذب سپرده گذاری می کنند به عهده خود سپرده گذاران است وهمچنین تاکید کرده که ضمن حفظ هوشمندی، فریب این قبیل تبلیغات را نخورده و منابع مالی خود را با مخاطره مواجه نکنند.