به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری رویترز ، یک سخنگوی آژانس بینالمللی انرژی اتمی گفت که آژانس قرار نیست روز سه شنبه بیانیهای در مورد این مذاکرات صادر کند اما احتمال ارائه چنین بیانیهای در آینده را رد نکرد.
مقامات دیپلماتیک پیشتر گفته بودند ایران و آژانس قرار بوده است در مورد سوالات آژانس در مورد چاشنیهای انفجاری معروف به EBW گفتوگو کنند. این چاشنیها میتواند برای تولید یک دستگاه انفجاری هستهای استفاده شود، این مذاکرات میتوانست فرصتی را برای پیشرفت در گزارش آینده آژانس در مورد برنامه هستهیی ایران که هر سه ماه یکبار منتشر میشود ایجاد کند.
ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی در ماه نوامبر سال گذشته بر سر یک همکاری مشترک توافق کردند که بر اساس آن ایران موظف شد هفت اقدام عملی برای شفاف سازی برنامهی هستهایاش اجرا کند و نگرانیهای بینالمللی را در این زمینه کاهش دهد.
رویترز پیش از این گزارش داده بود یکی از حساسترین آنها ارائه اطلاعات در مورد پیشرفت چاشنیهای انفجاری در مذاکرات اخیر نمایندگان ایران و آژانس بوده است. مقامات گفته بودند که آژانس خواستار شفاف سازی بیشتر تهران در این باره بوده است.
به گزارش رویترز چگونگی پاسخگویی ایران به سوالات آژانس آزمایشی است برای تعیین آمادگی ایران جهت همکاری با تحقیقات آژانس در مورد مسائلی که آژانس آن را وجود ابعاد نظامی در برنامه هستهای ایران میخواند.
ایران اتهامات غرب مبنی بر این که تلاش میکند در فعالیتهای هستهایاش به سلاح هستهای دست پیدا کند را رد میکند اما اعلام آمادگی کرده که حل این نگرانیها با آژانس همکاری خواهد کرد.
مذاکرات ایران و آژانس کاملا از مذاکرات ایران و گروه 1+5 که به طور همزمان در حال برگزاری است متمایز است اما هر دوی آنها روی برنامه هستهای ایران تمرکز دارند.
ایران و گروه 1+5 در نوامبر سال گذشته به یک توافق اولیه دست یافتند که بر اساس آن ایران در ازاء کاهش برخی تحریمهای اقتصادی غرب بخشی از فعالیتهای حساس هستهایاش را به حالت تعلیق درآورده است.
این کشورها قرار است تا 20 ژوئیه به یک توافق جامع نهایی دست پیدا کنند.
مقامات آمریکایی میگویند که مهم است ایران برای به نتیجه رسیدن دیپلماسی به نگرانیهای آژانس پاسخ دهد.
دیپلماتها همچنین به رویترز گفته بودند ایران در اواخر آوریل سال جاری اطلاعاتی را در مورد چاشنیهای انفجاری EBW و استفادههای غیر نظامی آنها ارائه داده است اما اژانس جزییات بیشتری را در این زمینه میخواهد.
همچنین دو طرف مذاکره کننده ایران و آژانس در مورد توافقشان در خصوص مسائلی که طبق توافق سال گذشته به دست آمد و قرار است در مرحله بعدی به آن رسیدگی کنند اطلاعاتی ارائه ندادند. آژانس علاوه بر این افزایش سرعت انجام تحقیقاتش در مورد این اتهامات را خواستار است.
ایران و آژانس در طی دو روز مذاکره در 19 و 20 بهمن ماه 1392 در خصوص 7 اقدام عملی که توسط ایران تا 25 اردیبهشت ماه 1393 اجرا خواهد شد، توافق کردند.