همشهری آنلاین: معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در استان خراسان رضوی که منابع آب بیش از اندازه محدود است اجرای طرح فولاد و تولید گوشت گوسفند که به آب زیاد نیاز دارد به منزله هدر دادن منابع است.

فولادسازی و تولید گوشت گوسفند در استان بی آب هدردادن منابع است

معصومه ابتکار در همایش نقش کنشگران اجتماعی در حفاظت از محیط زیست در مشهد افزود: وضعیت آب در خراسان رضوی بسیار نگران کننده است لذا اجرای چنین طرح‌هایی به هیچ وجه تولید مفید محسوب نمی‌شود.

وی گفت: البته اینک دوران مقابله محیط زیست با صنعت گذشته و کشور به صنعت و تولید نیاز دارد زیرا عزت و شرافت جوانان ما در گرو اشتغال است.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: اکنون بیکاری که در دولت گذشته به اوج خود رسید معضل جوانان تحصیل کرده کشور است اما این با وجود مشکلات یک شبه حل نمی‌شود بلکه مشارکت همه بخش‌ها و تغییرات اساسی در رویه‌ها و برنامه‌ها مورد نیاز است.

وی گفت: صاحب هر واحد تولیدی در کشور ابتدا اشتغال، سرمایه گذاری، تولید و زیرساخت‌ها را برای اجرای طرح خود در نظر می‌گیرد و در آخر اگر فشار از سوی مسوولان نظارتی باشد اقدام به راه اندازی تصفیه خانه می‌نماید و در غیر این صورت به هیچ وجه به این قضیه فکر نمی‌کند.

ابتکار با تاکید بر اینکه ˈبر اساس اصل 50 قانون اساسی هر واحد تولیدی که آلودگی ایجاد کند فعالیتش اقتصادی نیستˈ ادامه داد: مجری هر طرح اقتصادی قبل از اجرا باید منابع موجود خود را ارزیابی کند که آیا این طرح توجیه اقتصادی دارد یا خیر و بعد تصفیه خانه فاضلاب، مدیریت پسماند و فیلتر هوا را در کنار اشتغال و سرمایه در اولویت قرار دهد.

وی تاکید کرد: تولیدکنندگان کشور باید فعالیت اقتصادی داشته باشند و اگر تولیدکننده در هر بخشی تولیداتش به قیمت آلودگی منابع طبیعی و تخریب محیط زیست، آلودگی هوا و صدمه به سلامت جامعه تمام شود در واقع تولیدی انجام نداده است.

معاون رییس جمهوری افزود: صنعتگران ما بخشی از معادله یک طرح اقتصادی را که مربوط به حفظ محیط زیست است پاک می‌کنند و هزینه روحی و مالی این کار را مردم پرداخت می‌نمایند.

وی گفت: هیچ واحد تولیدی و هیچ فردی از هیچ مسوولیت اجتماعی مربوط به محیط زیست نمی‌تواند فرار کند زیرا در آخر گریبان خودش را می‌گیرد کما اینکه گریبان شهر مشهد را گرفته و ردپای آلودگی‌های زیست محیطی سلامت مردم را به خطر انداخته است.

ابتکار افزود: ممیزی انرژی به نفع واحد صنعتی و حفظ محیط زیست است زیرا واحد تولیدی از این طریق می‌تواند بدهی‌های خود را پرداخت نماید اما نمی‌دانم چرا تولیدکنندگان از ممیزی انرژی گریزانند.

وی گفت: بیشترین انتقاد من به بخش کشاورزی است زیرا هدر رفت منابع طبیعی و تخریب محیط زیست را به وضوح در این بخش مشاهده می‌کنم لذا باید همه چاه‌های کشاورزی برقدار شده و تحت کنترل قرار گیرند تا مصارف آب کشاورزی مدیریت شود.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: استفاده بهینه از منابع آب یک اصل است لذا مصرف بی رویه آب تولید کشاورزی را غیراقتصادی می‌کند.

وی ادامه داد: ضابطه و مرجع رسیدگی به محیط زیست مشخص است، مسئولیت تعیین آلودگی هوا و استاندارد بودن کیفیت سوخت بر عهده سازمان حفاظت محیط زیست می‌باشد و براساس قانون هیچ مرجع دیگری نمی‌تواند این امور را تعیین کند با این حال مشخص نیست چرا عده‌ای خود را تعیین کننده میزان آلودگی‌ها می‌دانند.

ابتکار همچنین با تبریک اعیاد شعبانیه گفت: منتظران واقعی آرمان‌هایی دارند که معتقدند شرایط موجود این ایده آل‌ها را برآورده نمی‌کند و تحقق آنها را منوط به ظهور یک شخصیت معنوی و بزرگ می‌دانند که با قدرت معنوی و با توان جلب اعتماد بتواند بشر سرگشته و دلواپس امروز را به سرمنزل مقصود برساند.

وی اظهار کرد: منتظران، معترضان به وضعیت موجود هستند حال این وضعیت می‌خواهد وضعیت بشریت در حال جنگ و خشونت، افراط گری و فقر باشد یا تخریب محیط زیست.

معاون رییس جمهوری با بیان اینکه منتظران در رفتار خود این انتظار را متجلی می‌سازند که نقد بخشی از آن است گفت: خداوند را شاکریم که با همه فراز و نشیب‌هایی که کشور داشت با برگزاری انتخابات 24 خرداد سال گذشته و حضور پرشور مردم، آن شرایط خیلی سخت به وضعیت متفاوت اعتدال و امید تغییر پیدا کرد.

وی افزود: به برکت دولت اعتدال و امید، فضای عمومی کشور به سوی تغییر و آزادی برای طرح دیدگاه‌ها و نقد عملکرد صاحب منصبان پیش رفته است.

ابتکار تاکید کرد: باید بنای جامعه بر اساس تضارب دیدگاه‌ها و آرا قرار گیرد و این فضایی است که دولت از آن حمایت می‌کند.

وی گفت: آقای رییس جمهور در آخرین دیدار خود با سازمان‌های مردم نهاد بر این موضوع تاکید داشت و بر رسانه‌هایی که مشکلات محیط زیست را فریاد می‌زنند و منتقدینی که در این فضا مشکلات را مطرح می‌کنند درود می‌فرست و از آنها حمایت می‌کند.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: دولت تدبیر و امید دولتی است که از فضای آزاد و سالم نقد و تضارب آرا و حق انسان‌ها در اظهارنظر در طرح دیدگاه‌های خود دفاع می‌کند و امید دارد که فضاهای امنیتی سال‌های گذشته که مانع از اظهارنظر صریح مردم درباره عملکرد صاحب منصبان می‌شد از بین برود و مردم دیدگاه‌های خود را در چارچوب قوانینی که بر آن پاینند هستیم مطرح کنند.

وی افزود: با کاهش روند تورم و ثبات نرخ ارز آرامش به فضای کسب و کار و امید به بخش سرمایه گذاری بازگشته و فضا برای اشتغال و صنعت بسیار تغییر کرده است.

ابتکار در ادامه همچنین پیشنهاد کرد: اتاق فکری با ترکیب صنعت، محیط زیست و دانشگاه در هر استان شکل گیرد و بسیاری از معضلات توسعه پایدار در این اتاق مطرح شود تا به حل مشکلات کمک کند.

معاون رییس جمهور گفت: ما در این دوره از آموزش و توانمندسازی نهادهای مدنی به ویژه در موضوع حفاظت محیط زیست و بسط و توسعه آنها حمایت می‌کنیم زیرا در حرکت ملی برای مقابله با بحران‌های عدیده محیط زیست که کشور را فراگرفته باید همه مشارکت کنند.

کد خبر 262239

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha