به گزارش ایسنا، این موجود کوچک استرس را همان گونه که انسانها درک میکنند، تجربه میکند و با استفاده از داروها نیز میتوان به شیوهای مشابه آن را آرام کرد. این نخستین بار است که علائم روشنی از اضطراب که معمولا با اشکال پیچیدهتر حیات مرتبط است، در گونهای بیمهره کشف شده است.
دانشمندان فرانسوی در مطالعات خود از این واقعیت بهره بردند که سختپوستان در آب تاریکتر راحتترند. پس از واردکردن مجموعهای از شوکهای الکتریکی ملایم به خرچنگ موردمطالعه، این موجود را در مارپیچ آکواریومی شامل تونلهای تاریک و روشن قرار دادند.
گرچه در این مطالعه خرچنگهای فاقد استرس آبهای تاریک را ترجیح میدادند، آبهای روشن را نیز کنکاش میکردند اما خرچنگی که شوک الکتریکی را تجربه کرده بود، به ندرت وارد بخشهای روشن آکواریوم میشد. اجتناب این حیوان مضطرب از روشنایی با سطوح بالای سروتونین شیمیایی مغز مرتبط بود که اثر زیادی روی مزاج انسانها نیز دارد.
این موجود به طور مثبتی به "کلردیازپوکساید" واکنش نشان داد؛ از این دارو برای درمان اضطراب در انسانها استفاده میشود. در این جا سختپوست درمانشده به کنکاش بخشهای روشن اکواریوم راغبتر بود.
دانیل کاتائرت از دانشگاه بوردو و رهبر تیم علمی گفت: تحلیل رفتار اجدادی در یک مدل ساده مسیر جدیدی را برای درک اضطراب آشکارسازی میکند و میتواند درک محققان را از وضعیت عاطفی بیمهرگان ارتقا دهد. نتایج ما توانایی یک بیمهره برای نشاندادن وضعیتی را نشان میدهد که به حالت عاطفی پستانداران شباهت دارد.
سختپوستان هماکنون توسط سازمانهایی مانند "نهاد ایمنی غذایی اروپا" فاقد احساس به شمار میآیند و هیچ قوانینی برای برخورد با آنها وجود ندارد.
نظر شما