دکتر میثم یوسفی در گفت وگو با ايسنا، با بیان اینکه عوامل متعددی در بروز بیماریهای گوارشی و اسهال موثر است، اظهار کرد: رعایت بهداشت فردی نکته مهمی است که باید در پیشگیری از بیماریهای عفونی دستگاه گوارش بکار ببریم.
وی ادامه داد: شستن دستها با آب و صابون و ضد عفونی کردن میوه و سبزیها قبل از مصرف، از مواردی به شمار میرود که رعایت کردن آن باعث کاهش بروز بیماری اسهال در فرد میشود.
یوسفی اظهار کرد: با توجه به اینکه در بسیاری از موارد اسهالهای عفونی از طریق گوشت و فرآوردههای گوشتی منتقل میشود، رعایت بهداشت گوشت بویژه گوشت مرغ ضروری است.
این متخصص عفونی افزود: خانمها حتما باید نکاتی همچون شستن گوشت قبل از مصرف، جدا کردن گوشتهای خام از پخته شده و سایر مواد غذایی پخته شده و همچنین جدا کردن مواد غذایی پخته شده با سایر مواد غذایی خام را مورد توجه قرار دهند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان توصیه کرد: مواد غذایی پخته شده را باید در یخچال نگهداری کرد و برای استفاده از مواد غذایی پخته شده که در بیرون از یخچال نگهداری میشوند قبل از استفاده باید غذا را گرم کرد.
یوسفی بیان کرد: بیماریهای عفونی گوارشی در تابستان افزایش چشمگیری پیدا میکند که مهمترین دلیل آن دمای هواست.
وی ادامه داد: دمای هوا به عوامل عفونی ایجاد کننده بیماریهای گوارشی اجازه میدهد تکثیر مناسبتتری داشته باشند و در محیط خارج بیشتر رشد کنند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان کرد: همه عوامل ایجاد کننده بیماریهای گوارشی، عفونی نیستند اما شایعترین آنها، بیماریهای عفونی است.
این متخصص بیماریهای عفونی ادامه داد: بیماریهای گوارشی عفونی محصور و محدود به فصل تابستان نیستند و در سایر فصول نیز می توانند اتفاق بیافتند کما اینکه در بعضی از طیفها و گروههای سنی مانند کودکان ممکن است در طول سال 7 تا 9 بار بیماریهای عفونی را شاهد باشیم.
یوسفی خاطرنشان کرد: افزایش و ارتقاء سطح بهداشت جامعه باعث میشود که این بیماریها نیز کاهش یابد.
این متخصص بیماریهای عفونی گفت: اسهال عفونی، اسهالهای حاد هستند که کمتر از 14 روز طول میکشند و به دلیل عوامل عفونی شامل ویروسها، باکتریها، انگلها و یا حتی بعضی از قارچها بروز میکنند.
وی احساس ضعف و بی حالی، خستگی و بدن درد را از علائم اولیه اسهالهای عفونی عنوان کرد.
نظر شما