14تيرماه جاري و همزمان با آغاز عمليات اجرايي نجات درياچه اروميه، دبير ستاد احياي درياچه اروميه گفت كه احياي درياچه در گرو تأمين 15هزار ميليارد تومان اعتبار است. عيسي كلانتري همچنين زمان احياي درياچه را سال 1402 اعلام كرد. اين گفتهها همراه با 24 راهكار مصوب روي خروجي خبرگزاريها منتشر شد. شماري از راهكارهاي مصوب به بخش كشاورزي اختصاص داشت كه عبارت بودنداز: «ممنوعيت هرگونه افزايش برداشت از منابع آب حوضه و جلوگيري از توسعه جديد بهويژه در بخش كشاورزي»، «جلوگيري از برداشت غيرمجاز از آبهاي سطحي»، «كنترل و كاهش مصرف آب در بخش كشاورزي»و «تهيه و اجراي برنامههاي افزايش بهرهوري از 60درصد آب باقيمانده در بخش كشاورزي توسط وزارت جهادكشاورزي».
اكنون محسن سليماني روزبهاني، مدير ملي طرح حفاظت از تالابهاي ايران، براساس همين راهكارهاي مصوب به مهر گفته است كه با كمك جهاد كشاورزي استانهاي آذربايجان شرقي و غربي كشاورزي پايدار در 41سايت در حوضه آبريز درياچه اروميه معرفي ميشود و استقرار مييابد. آنطور كه سليماني روزبهاني ميگويد، هدف از اجراي اين طرح مساعدت جوامع محلي و كشاورزان در احياي درياچه اروميه است كه با آموزش و ظرفيتسازي انجام ميشود. افزايش راندمان آب درون مزارع، استفاده از نهادههاي شيميايي كمتر و افزايش درآمد كشاورزان از بخشهاي عمده اين طرح است به شرطي كه آبي كه صرفهجويي ميشود براي احياي درياچه اروميه و نه افزايش زمينهاي كشاورزي مصرف شود.
اين طرح از ارديبهشت امسال در بخشهاي آموزش و ظرفيتسازي كار خود را آغاز كرده و ظرف يكماه آينده تكنيكهاي اصلاحي در مزارع اجرا ميشود. به گفته سليماني روزبهاني، تكنيكهاي اصلاحي شامل اصلاح روشهاي آبياري و خاكورزي است كه موجب بالارفتن راندمان آبياري و صرفهجويي در مصرف آب خواهد شد.
نظر شما