مجموع نظرات: ۰
دوشنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۰
۰ نفر

همشهری آنلاین: یکی از اهداف دنیای فناوری تامین سلامت و زندگی بهتر است و این تجهیزات در لباس‌های روزمره مانند کفش، جوراب و حتی کمربند افراد به کارگرفته می‌شود.

به گزارش ايرنا، شاید وجه تشابه تمامی این گجت‌ها استفاده از یک یا چند حسگر، ارسال اطلاعات با استفاده از نوعی فناوری بی‌سیم به تلفن همراه افراد است. تلفن همراهی که امروزه در دسترس بیش‌تر افراد بوده و در این زمینه نقش مغز متفکر را ایفا می‌کند.

  • دریافت اطلاعات حرکتی با استفاده از کفش‌های هوشمند

این کفش هوشمند برای ردگیری حرکات و نیروهای وارد بر پا طراحی شده است که شامل 2 ابزار مجزاست.

می‌توان نیروها و محل اعمال آن‌ها را در کفش کاربر به دقت تعیین و به تلفن هوشمند کاربر ارسال کرد.

این گجت به نازکی یک برگ کاغذ است که در کف کفش قرار می‌گیرد از طرفی قطعه‌ی بلوتوث نیز در کناره‌های کفش قرار گرفته است تا اطلاعات را به گوشی تلفن همراه ارسال کند.

این کفش می‌تواند با دقت تفکیک 600 هزار لایه کوچک‌ترین فشارها را احساس کرده و حرکات را به صورت سه بعدی ثبت کند.

این کفش برای بازی‌های رایانه‌ای و پزشکی و سلامت و بررسی بازخوردهای آسیب‌دیدگان کاربرد دارد.

  • کلاهی بسازید تا زمان تجدید ضدآفتابتان را یادآوری کند

وب گاه سرگرمی‌های الکترونیک آدافروت (Adafruit) دستورالعمل ساخت یک سیستم را روی کلاه افراد ارایه کرده است.

این سیستم شامل یک برد الکترونیک، یک حسگر سنجش اشعه فرابنفش، زنگ اخبار، باتری و رسانا مورد نیاز است.

  • انگشتری که کلمات را برای افراد نابینا می‌خواند

دانشمندان آمریکایی دستگاهی برای نابینایان ابداع کردند که مانند حلقه بر انگشت قرار می‌گیرد و متن مکتوب یا کتاب را با صدای بلند برای افراد نابینا می‌خواند.

هنگامی که این دستگاه بر روی چند کلمه در یک صفحه چاپ شده و یا یک صفحه نمایش دیجیتالی قرار می‌گیرد، یک صدای مصنوعی جملات را با صدای بلند می‌خواند.

این دستگاه که خواننده انگشتیReader) (Finger نامیده می شود به یک دوربین کوچک مجهز است که متن را اسکن می‌کند و به افراد مبتلا به آسیب‌های بینایی این توانایی را می‌دهد تا موارد نوشته شده را به هر شکلی از علائم اتوبوس گرفته تا یادداشت‌های دارو و یا منوی رستوان درک کنند.

این دستگاه همچنین دارای یک موتور ارتعاش است که به کاربران زمانی که از خط خارج می‌شوند، هشدار می‌دهد.

این دستگاه همچنین کاربران را قادر می‌سازد تا به تعداد زیادی از کتاب‌ها و مواد دیگر که در حال حاضر با خط بریل در دسترس نیستند، دسترسی بیابند.

استفاده از این دستگاه به راحتی اشاره انگشت به متن است.

نرم‌افزار ویژه‌ای که در این دستگاه تعبیه شده است حرکت انگشت را ردیابی کرده، لغات را تشخیص می‌دهد و اطلاعات را پردازش می‌کند.

  • حسگر بیولوژیک پوشیدنی

شرکت ژاپنی توشیبا یک حسگر بیولوژیک پوشیدنی را تولید کرده که قرار است به بدن انسان متصل شود.

این حسگر قادر به اندازه‌گیری و ثبت وضعیت ضربان قلب، امواج تپش نبض، تحرکات بدن و دمای پوست به صورت همزمان است.

این سنسور با استفاده از ژل مخصوصی به سینه فرد متصل می‌شود و بر اساس داده‌های اندازه‌گیری شده، فواصل ضربان قلب، فواصل امواج نبض، میزان تحرک بدن و حالت‌های آن، نتیجه حاصل را از طریق بلوتوث بر روی صفحه نمایش گوشی هوشمند یا تبلت به نمایش در می‌آورد.

ابعاد این حسگر 64×28×9/6 میلی‌متر است و حدود 14/6 گرم وزن دارد و می‌تواند به صورت مداوم طی 24 ساعت مورد استفاده قرار گیرد و با استانداردهای مقاومت در برابر آب IPX5/IPX7 سازگاری دارد.

  • لیوان هوشمندی که می‌داند دارید چه می‌نوشید

محققان به تازگی لیوان هوشمندی را طراحی کرده‌اند که می‌تواند شناسایی نوع نوشیدنی محتوی خود ترکیبات، میزان شکر، طعم و حتی برند تولیدکننده آن را نشان دهد.

این دستگاه قادر است تمامی اطلاعات از جمله نوع نوشیدنی، میزان قند، کالری، چربی، پروتئین و دیگر موارد را تعیین و در نمایشگر خود نشان دهد.

تمامی اطلاعات، به یک اپلیکیشن تلفن هوشمند فرستاده و در آن جا مانیتور و نگه‌داری خواهند شد.

این لیون در دسته گجت‌های کنترل سلامت و مواد خوراکی مصرفی قرار می‌گیرد و می‌تواند کمک حال کسانی باشد که به سالم و مقوی بودن خوراک و نوشیدنی خود اهمیت می‌دهند.

بعد از هر بار شناسایی یک نوشیدنی و ثبت آن، لیوان می‌تواند به شما بگوید برای ادامه روز، نیاز به چقدر نوشیدن آب یا سایر مواد دیگر خواهید داشت.

در جداره داخلی لیوان، حسگرهای مولکولی بسیاری قرار دارد که عمل شناسایی و بررسی مایعات را انجام داده و پس از پردازش‌های لازم، اطلاعات قابل استفاده خواهند بود. یک سنسور حرکتی هم در داخل وسیله قرار داده شده که با هر بار کج کردن لیوان، نمایشگر آن را روشن می‌کند.

  • جوراب هوشمند

این جوراب می‌تواند حالت‌های نشستن، راه رفتن و دویدن شما را تشخیص داده و روند پیشرفت ورزشی افراد را زیر نظر بگیرد.

حسگرهای این جوراب داده‌های به دست آمده را به یک دستگاه بسیار کوچک بر روی قسمت ساق جوراب ارسال می‌کند، سپس این داده‌ها به صورت بی‌سیم به کامپیوتر یا دستگاه هوشمند انتقال یافته و به نمایش در می‌آید.

این جوراب مجهز به یک مچ‌بند است که به قابل تغییر اندازه به اندازه مچ افراد است که اطلاعات مربوط به سرعت فرد هنگام دویدن، میزان کالری مصرفی، تعداد ضربان قلب و دیگر اطلاعات را از طریق اتصال بلوتوث با گوشی تلفن ثبت می‌کند.

این اطلاعات در نهایت باعث ترک عادت‌های غلط هنگام راه رفتن و دویدن می‌شود.

  • کمربندی برای تشخیص وضعیت نادرست ایستادن و نشستن

این کمربند نیز مانند دیگر گجت‌ها با استفاده از ارتباط بی‌سیم به یک نرم افزار در گوشی تلفن همراه متصل می‌شود و مانع از انجام حرکات غیرارادی که باعث چرخش لگن می‌شود.

از طرفی حسگر ارتعاشی موجود در این کمربند مانع از مشکلات حین راه رفتن مانند صاف نشستن و می‌شود.

این گجت همچنین به کمک اپلیکیشن اختصاصی آی.او.اس خود، فعالیت‌های بدنی شما، نظیر کالری مصرفی و عادات خواب، را ثبت می‌کند.

کد خبر 267681

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دانش

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha