همشهری آنلاین: یک محقق ایرانی موفق به ساخت سازه‌های کامپوزیتی شد که این کامپوزیت‌ها در ساخت و سازها به کار می‌روند و می‌توانند ساختمان‌ها را صد در صد ضد زلزله کنند.

به گزارش مهر، یک محقق ایرانی موفق به ساخت سازه‌های کامپوزیتی شد که این کامپوزیت‌ها در ساخت و سازها به کار می‌روند و می‌توانند ساختمان‌ها را صد در صد ضد زلزله کنند.

مهرداد داورپناه - ایده‌پرداز سازه‌های پل کامپوزیت دهانه‌های مفید30،20،10 متر، دارای تحصیلات مهندسی سازه از انستیتو تکنولوژی نیوجرسی آمریکا گفت: سازه‌های کامپوزیتی یک سیستم جدید ساختمانی است که از لحاظ تکنولوژی، ساخت ساختمان‌هایی را امکان‌پذیر می‌کند که با سیستم‌های موجود امکان‌پذیر نیستند.

وی گفت: سازه‌های کامپوزیت، سیستمی بدون اسکلت ماژولار است که از اتصال قطعات پیش ساخته کامپوزیتی به وجود می‌آید و شبیه سازه‌های کامپوزیتی بازی‌های کودکان است.

وی با اشاره به این که طرح این سیستم بر اساس تئوری سازه‌ای صفحات تا شده است، اذعان داشت: سازه‌های کامپوزیتی سیستم جدید ساختمانی است که تا کنون در دنیا عملی نشده است و برای اولین بار در دنیا در ایران عملی می‌شود.

این محقق شرکت دانش بنیان با اشاره به این که استفاده از سازه‌های کامپوزیتی در ساخت ساختمان‌ها می‌تواند مقاومتی چندین برابر قدرت ساختمان‌های معمولی باشند، یادآور شد: با استفاده از سازه‌های کامپوزیتی می‌توان ساختمان‌هایی 100 درصد ضد زلزله داشت.

وی درباره کاربردهای این سازه توضیح داد و گفت: از سازه‌های کامپوزیتی دهانه‌های مفید 10،20،30 متر می‌توان در ساخت پل، تونل، آشیانه هواپیماها، سد، ساختمان‌های با تعداد نامحدود طبقات و با ارتفاع بیشتر، مگا سازه (سازه‌هایی بزرگ‌تر از ابر سازه که دهانه‌های خیلی بزرگی دارند) با هزینه‌ای کم و مقاومتی بالا استفاده کرد. این سازه جایگزینی مناسب برای اسکلت‌های فلزی در ساخت و ساز می‌تواند باشد.

داورپناه با بیان این که استفاده از کامپوزیت‌ها می‌تواند آینده دنیا را با استفاده از تکنولوژی نشان دهد، اظهار داشت: نمونه آزمایشگاهی سازه‌های کامپوزیتی در سوله‌ای با دهانه 20 متری و ارتفاع 10 متری در دانشگاه علم و صنعت ساخته شده است.

اکنون در حال ساخت گنبدی بر روی رودخانه زاینده‌رود در اصفهان و ساخت سوله‌ای چند منظوره برای مکان‌های اداری، ماشین‌آلات و انبار توسط سازه‌های کامپوزیتی هستیم.

وی با اشاره به این که دو ماده اصلی پتروشیمی و الیاف شیشه که در تولید کامپوزیت‌ها به کار می‌روند از منابعی در کشور محسوب می‌شوند که به وفور دیده می‌شود.

با به کارگیری سازه‌های کامپوزیتی در کشور، می‌توان علاوه بر استفاده در سراسر کشور خصوصا در نقاط مرزی به فکر صادرات این کامپوزیت‌ها نیز بود، چرا که این تکنولوژی انحصارا به ایران اختصاص دارد.

وی با بیان این که استفاده از سازه‌های کامپوزیتی به‌صرفه‌تر از اسکلت‌های فلزی در ساختمان‌سازی است، اظهار داشت: طراحی، ساخت و نصب پل کامپوزیت، طرحی است که در آمریکا به عنوان تکنولوژی ایرانی، ملی به ثبت بین‌المللی رسیده است.

داورپناه خاطر نشان کرد: پل کامپوزیت با دهانه‌های مفید 10،20،30 متری در ایران از لحاظ بعد ملی مرکز توجه جهان قرار گرفته و می‌تواند یکی از بزرگ‌ترین صنایع اشتغال‌زا در کشور محسوب شود.

به گزارش مهر ،این سازه های کامپوزیتی تحت عنوان یک شرکت و طرح دانش بنیان، مورد حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قرار گرفته است.

کد خبر 270850

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار شهری

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha