به گزارش واحد اطلاعرساني دبيرخانه اجلاس و جشنواره بينالمللي ميراث فرهنگي ناملموس، مسعود حسين ميرزايي با اشاره به اينكه اصفهان از ۱۶ تا ۲۰ مهر ماه امسال ميزبان يك رخداد عظيم بينالمللي است، اظهار كرد: البته برگزاري آيين افتتاحيه اجلاس و جشنواره بينالمللي ميراث فرهنگي معنوي ناملموس در روز ۱۷ مهر ماه امسال با حضور مقامات ارشد كشوري و مسوولان استان در مهمانسراي عباسي صورت ميگيرد.
وي با بيان اينكه به دنبال اين هستيم كه رييس جمهور نيز در اين برنامه مهم بينالمللي در اصفهان حضور داشته باشد و تاكنون نيز جواب منفي در اين زمينه نشنيدهايم، اضافه كرد: همچنان پيگير اين موضوع هستيم و به طور حتم رييس جمهور يا يكي از مقامات ارشد كشوري به عنوان سخنران افتتاحيه اين برنامه هستند.
دبير اجلاس و جشنواره بينالمللي ميراث فرهنگي معنوي ناملموس با تأكيد بر اينكه مراسم افتتاحيه اين برنامه با حضور سفراي كشورهاي مختلف برگزار ميشود و با توجه به اين موضوع شايد آمار كشورهاي شركتكننده در اين برنامه از ۵۰ كشور نيز بيشتر شود، تصريح كرد: ما به اين سمت رفتيم كه كشورهاي غير از شبكه ICCN را نيز بتوانيم در اين برنامه دعوت كنيم.
وي با اشاره به اينكه كشورهايي كه تا اين لحظه در برنامههاي اصفهان نقشآفريني ميكنند، حدود ۳۰ كشور هستند، ادامه داد: آيين اختتاميه اجلاس و جشنواره بينالمللي ميراث فرهنگي معنوي ناملموس نيز با حضور مقامات ارشد كشوري در كاخ موزه چهلستون برگزار ميشود.
حسين ميرزايي با بيان اينكه مردم مخاطبان اصلي جشنواره بينالمللي ميراث فرهنگي معنوي ناملموس هستند، تأكيد كرد: در اجراي برنامهها نيز از خود مردم كمك گرفته شده و مجموعههاي مردمنهاد، NGOها و مردم در اين برنامه بينالمللي حضور دارند.
وي با تأكيد بر اينكه گروه هدف در نظر گرفته شده براي جشنواره بينالمللي ميراث فرهنگي معنوي ناملموس از خردسال تا كهنسال هستند، افزود: اين برنامه به اين شكل نيست كه براي مخاطبان خاص در نظر گرفته شده باشد، بلكه عموم مردم ميتوانند در اين جشنواره شركت كنند.
دبير اجلاس و جشنواره بينالمللي ميراث فرهنگي معنوي ناملموس با بيان اينكه هيچ محدوديتي براي شركت مردم در اين جشنواره وجود ندارد، گفت: هيچ كارت ورود و بليتي براي حضور مردم در اين جشنواره تعريف نشده است.
وي با اشاره به اينكه اين جشنواره يك رخداد بينالمللي فرهنگي در سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملي و مديريت جهادي محسوب ميشود، اظهار كرد: عموم مردم اصفهان و سراسر كشور ميتوانند به راحتي از اين برنامه استفاده كنند و به نوعي تمام تلاش ما اين است كه يك تلنگري در مردم ايجاد كنيم كه نسبت به حفاظت از ميراث فرهنگي ناملموس خود علاقه بيشتري پيدا كنند.
حسين ميرزايي با تأكيد بر اينكه بسياري از مردم در جريان زندگي روزمره خود فراموش كردهاند كه نقشي در پاسداري از ميراث فرهنگي ناملموس دارند، ادامه داد: ما اگر به فكر حفظ مواريث فرهنگي ناملموس خود نباشيم، ميراثي براي انتقال به نسلهاي آتي در اختيار خود نخواهيم داشت.
وي با بيان اينكه احياء و حفظ ميراث فرهنگي ناملموس بايد دغدغه تمام مردم شود، تصريح كرد: همچنين انتقال مواريث فرهنگي ناملموس به نسلهاي آتي به عنوان يكي از رسالتهاي اصلي مردم است.
دبير اجلاس و جشنواره بينالمللي ميراث فرهنگي معنوي ناملموس با اشاره به اينكه رهبر معظم انقلاب بارها به اصلاح سبك زندگي تأكيد كردهاند، اضافه كرد: به نظر ميرسد كه كه اين نمايشگاه، جشنوارهها و مجموعه برنامههايي كه اجرا ميشود، ميتواند اين دغدغه را در مردم ايجاد كند كه جايگاه بازيهاي بومي، محلي در زندگي ما كجاست.
وي نبود فضاهايي براي انجام بازيهاي بومي، محلي در شهرها را يكي از نقاط ضعف در جامعه دانست و تأكيد كرد: وجود چنين فضاهايي بايد به عنوان يك مطالبه از سوي مردم مطرح شود تا مسوولان در راستاي ايجاد فضاهايي براي انجام بازيهاي بومي، محلي تلاش كنند.
حسين ميرزايي با بيان اينكه رهبر معظم انقلاب به موضوع معرفي بازيهاي بومي، محلي به مردم تأكيد كردهاند، افزود: بازيهاي بومي، محلي به عنوان ميراث فرهنگي ناملموس بايد به نسل جديد و نسلهاي آينده شناسانده شود.
وي با اشاره به اينكه اصلاح سبك زندگي يكي از رسالتهاي اصلي جشنواره بينالمللي فرهنگي معنوي ميراث ناملموس است، گفت: براي صادر كردن ميراث فرهنگي ناملموس خود بايد از ذخاير اين شهر آگاه شويم و سپس اين مواريث را به تمام دنيا صادر كنيم.
نظر شما