براساس گزارش BBC، در جراحي پيوند اعضاي بدن،معمولا اندامهاي اهدا شده از بدن فردي به دست ميآيند كه دچار مرگ مغزي شدهاند اما قلب آنها هنوز ميتپد.
اما گروهي از جراحان بيمارستان سنت وينست سيدني اكنون ميتوانند قلبهايي كه 20 دقيقه از توقف تپيدن آنها گذشتهاست را احيا كرده و به بدن بيماران نيازمند پيوند بزنند. اولين بيماري كه قلبي احيا شده را دريافت كردهاست ميگويداحساس ميكند دهها سال جوانتر شده و فردي ديگر است.
قلب تنها اندامي از بدن است كه پس از از كارافتادن براي پيوندزدن ديگر قابل استفاده نيست. قلبهاي قابل اهدا معمولا از بدن بيماراني خارج ميشوند كه دچار مرگ مغزي شدهاند، سپس اين اندام در ظرف يخ نگهداري شده و در زمان مناسب به بدن فردي ديگر پيوند زده ميشود.
اما جراحان استراليايي با استفاده از دستگاهي بهنام قلبي درون جعبه توانستند قلبي كه 20 دقيقه از تپيدن باز ايستاده بود را احيا كنند. در اين دستگاه قلب گرم نگهداشته ميشود، تپش قلب بازگردانده شده و مايعات مغزي از آسيبديدگي ماهيچههاي قلب ممانعت ميكنند.
تاكنون سه جراحي پيوند قلب احيا شده در اين بيمارستان با موفقيت انجام شدهاست. به گفته پيتر مكدونالد رئيس بخش پيوند بيمارستان سنت وينسنت، اين دستگاه ميتواند راهحلي اساسي براي رفع مشكل كمبود اندامهاي اهدايي باشد. گفته ميشود اين دستگاه جديد كه اكنون در چندين مركز در سرتاسر جهان تحت آزمايش قرار گرفته، ميتواند با بالابردن تعداد اندامهاي قابل اهدا، 30 درصد به آمار افرادي كه پيوند عضو جانشان را نجات خواهد داد، بيافزايد.
پيش از اين نيز تكنيكي مشابه براي بهبود كيفيت اندامهايي مانند ريه و كبد، پيش از انجام جراحي پيوند استفاده ميشد.
نظر شما