به گزارش ايسنا، در دانش مدرن ترکیبهای موجود در خیار وحشی و برگهای آن که از مدتها قبل تاثیر آنها روی سلامتی به تایید طبیبان رسیده بود، مجدد مورد بررسی قرار گرفته است. پزشکان در طب سنتی هندی و چینی به طور قابل توجهی از برگهای تلخ و میوه خیار وحشی برای درمان برخی بیماریها با تحریک به استفراغ کردن و حتی درمان بیماریهای کبدی استفاده میکردند. «ویلیام لوکاس» زیستشناس گیاهی در دانشگاه کالیفرنیا در این رابطه گفت: امروزه افراد از خیار وحشی استفاده نمیکنند مگر در موارد معدودی که بخواهند از آن به عنوان داروی گیاهی مسهل بهره ببرند.
در مطالعات پیشین آمده است که ترکیبهای تلخ موجود در گیاهانی نظیر خیار وحشی فوائد درمانی دیگری هم دارد که از آن جمله میتوان به درمان التهاب اشاره کرد. همچنین این ترکیبات موجب تغییر در واکنشهای مخرب در بدن که منشا دیابت و رشد سلولهای سرطانی هستند، میشوند. با این حال بررسی دقیق این فایده خیار وحشی مشکل است چرا که جمع آوری ترکیبهای تلخ این میوه به مقدار زیاد امکانپذیر نیست. به همین دلیل لوکاس و همکارانش تلاش کردند تا متوجه شوند کدام اطلاعات ژنتیکی این ترکیبهای تلخ را تولید میکند. سپس آنان به سرعت تعیین کردند این اطلاعات موجب تولید طعم تلخ در برگها و میوه خیار وحشی میشوند. آنها سپس از تکنولوژی توالی DNA برای شناسایی تغییرات دقیق در DNA که با مزه تلخی ارتباط دارند، استفاده کرده و مشاهده کردند 9 تغییر در ژنها به تولید مستقیم ترکیبهای تلخ در این میوه منجر شده است.
به گزارش ایسنا به نقل از نیچر ورلد نیوز، درک آنکه چگونه این ترکیبهای تلخ تولید میشوند به متخصصان کمک میکند تا فوائد درمانی این میوه را به طور خاص دریابند. متخصصان سعی دارند اینبار با استدلالهای تجربی و پزشکی، فوائد درمانی این گیاه را ثابت کرده و از آن برای درمان برخی از بیماریهای جدی کمک بگیرند.
نظر شما