همشهری آنلاین: عضو حقوقدان شورای نگهبان با اشاره به وقایع سال ۸۸ گفت: شهادت می‌دهم که گرایش‌های فردی هیچ تاثیری در بررسی نتیجه انتخابات نداشته و ندارد و آیت‌الله جنتی و دیگر اعضای شورای نگهبان تنها بر اساس حق داوری کردند.

به گزارش مهر، دكتر محسن اسماعيلي در سلسله نشست‌های بزم اندیشه که در مؤسسه جوانان آستان قدس رضوی برگزار شد، «9 دی» را تجلی مردم‌سالاری دینی و قابل تکرار در هر زمانی دانست که مردم نظام را در معرض خطر احساس کنند.

عضو حقوقدان شوراي نگهبان گفت: برای تحلیل صحیح حادثه نهم دی نیز مانند هر حادثه تاریخی دیگر باید به ریشه‌های پیدایش آن پرداخت و آن را مانند قطعه‌ای از یک پازل و در همان فضایی تحلیل کرد که به وقوع پیوسته است.

وی افزود: آنچه بعد از انتخابات سال 88 اتفاق افتاد، زیر سوال بردن الگویی بود که امام مطرح کرده بود؛ آن هم از سوی کسانی که دارای سوابق طولانی و مدعی پیروی از ایشان بودند.

اسماعیلی در بیان علت طراحی فتنه 88 گفت: فراموش نکنید که چهل سال پیش گفتمان «یا شرقی- یا غربی» به عنوان یک اصل پذیرفته شده بود و همه دولت‌ها قبول کرده بودند که برای حفظ موجودیت خود باید به یکی از دو ابرقدرت وابسته باشند. تا جایی که مبارزان مسلمان هم به مارکسیسم به عنوان یک نسخه نجات گرایش پیدا کردند. در چنین فضایی امام خمینی (ره) با طرح گفتمان «نه شرقی- نه غربی»، الگوی جدیدی به نام «جمهوری اسلامی» را ارائه کردند.

عضو حقوقدان شورای نگهبان با اشاره به بحران آفرینی‌های پی در پی مانند شورش‌های منطقه‌ای، کودتاهای نظامی، جنگ تحمیلی و تحریم‌های اقتصادی، دلیل پایداری جمهوری اسلامی در برابر تمام این حوادث را پیوند میان جمهوریت و اسلامیت دانست و گفت: فتنه‌گران، دانسته یا نادانسته رمز بقای نظام را هدف قرار دادند.

وی با بیان اینکه شعارهایی که در فتنه 88 داده شد از سوی دشمن و بسیار دقیق و هدفمند انتخاب شده بود، گفت: آنها «اصل» ولایت فقیه را نشانه گرفتند و انتخاب شعار "جمهوری ایرانی" یعنی سیاست بدون دین.

این استاد دانشگاه با اشاره به وقایع مختلفی که در طول هشت ماه پس از انتخابات ریاست جمهوری در سال 88 اتفاق افتاد، افزود: با سخنرانی مقام معظم رهبری در خطبه‌های نماز جمعه، حجت بر تمام افراد تمام شد و باید آنها پس از آن توبه می‌کردند.

وی گفت: حتی اگر فرض کنیم کسانی نمی‌دانستند که در دام چه فتنه‌ای افتاده‎اند، آیا حادثه عاشورای سال 88 به تنهایی برای هوشیاری و توبه آنان کافی نبود؟ آیا حمایت صریح اوباما و نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای درک عمق فاجعه کافی نبود؟

این عضو شورای نگهبان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به خطبه 97 نهج‌البلاغه، وحدت ملی را شرط پیروزی اهل حق نامید و گفت: در آن فتنه بزرگ، اصل ولایت فقیه و اتحاد ملی نشانه گرفته شده بود و این چیزی نیست که بتوان از آن گذشت.

وی حماسه 9 دی را واکنش مردم به بی‌حرمتی‌های روز عاشورا و دفاع همه افراد جامعه از جمهوری اسلامی دانست و گفت: 9 دی در درون مردم هر روز تجلی دارد و هر روز برای ما روز دفاع از اندیشه‌های امام راحل است. یعنی هر روز که لازم باشد، ملت 9 دی دیگری خواهد آفرید.

اسماعیلی در پاسخ به یکی از دانشجویان درباره شبهه تقلب در انتخابات، گفت: ممکن است تخلفاتی در انتخابات صورت گرفته باشد اما اتهام تقلب، تهمت بزرگی بود که به جمهوری اسلامی زده شد. مگر ممکن است که تقلبی با 11 میلیون فاصله اتفاق بیافتد؟ ضمن آنکه راه رسیدگی به تخلفات از طریق مراجع قانونی هم باز بود، و رهبر معظم انقلاب در خطبه‌های نماز جمعه گفتند: «هر اعتراضی را می‌پذیریم اما زیر بار بدعت‌های غیرقانونی نباید رفت».

وی در پاسخ به سوال یکی دیگر از حاضران درباره آنچه كه تحت عنوان «حمایت هفت نفر از اعضای شورای نگهبان، خصوصاً آیت‌الله جنتی از یک کاندیدا» مطرح شد، گفت: اولاً نمی‌دانم این عدد از کجا آورده شده است. در آن سال دو نفر از اعضای شورای نگهبان در دولت حضور داشتند و البته بعد از آن حضور اعضاي شوراي نگهبان در قوای سه گانه قانوناً ممنوع شد. ثانیاً من شهادت می‌دهم که گرایش‌های فردی هیچ تاثیری در بررسی نتیجه انتخابات نداشته و ندارد و آیت‌الله جنتی و دیگران تنها بر اساس حق داوری کردند.

اسماعیلی گفت: قبول دارم که نباید ما و مجریان انتخابات له یا علیه یک نامزد موضع‌گیری قبلی داشته باشیم و در این مورد قانون تا اندازه‌ای نادیده گرفته شد، اما این موضوع آنقدر اهمیت نداشت که بهانه‌ای برای تقابل با میراث امام شود.

وي افزود: مگر همین اعضا صلاحیت کاندیدای مورد حمایت احمدی‌نژاد را رد نکردند؟ مگر همین شورای نگهبان و وزارت کشور دولت احمدی‌نژاد، امانتدار رأی مردم در انتخابات اخیر نبودند که اتفاقاً فاصله آرا بسیار اندک بود. همه دیدند که شورای نگهبان هم با فتنه و هم با انحراف به طور همزمان مقابله کرد.

اسماعیلی ادامه داد: از دیدگاه شورای نگهبان هر جریانی که بخواهد به چهره جمهوری اسلامی چنگ بزند، نظم حقوقی جامعه را برهم بزند و روال قانونی کشور را نادیده بگیرد، یک جریان انحرافی است؛ با هر اسمی که می‌خواهد باشد.

عضو شورای نگهبان در پاسخ به دانشجوی دیگری كه درباره نقش احمدی‌نژاد در مناظره‌ها سوال کرد، گفت: احمدی‌نژاد هم مانند دیگران دارای نقاط ضعف و قوت بود. خدمات زیادی هم داشت، اما به نظر من رفتار ایشان در مناظرات خلاف شرع و اخلاق بود و رهبر معظم انقلاب نیز آن را مورد نکوهش قرار دادند. اما آنقدر مهم نبود که به چهره جمهوری اسلامی چنگ بیاندازند و آن را متهم کنند، ضمن آنکه اگر رفتار احمدی‌نژاد در مناظرات درست نبود مخاطبین وی نیز در این مناظرات سکوت نکردند.

عضو حقوقدان شورای نگهبان با اشاره به اینکه نظام انتخاباتی نیاز به بازنگری دارد، افزود: تجربه خدمت 13 ساله‌ای که در شورای نگهبان داشته‌ام این را ثابت کرده است که در هر دوره انتخاباتی، تبلیغات و وعده‌های بی‌حد و اندازه کاندیداها به مردم بیشتر شده است و این امر پیامدهای منفی را به دنبال داشته اما به مدد الهی و بنا به نظر مقام معظم رهبری سیاست‌های کلی نظام درباره انتخابات در حال بررسی و تدوین است.

وی در پاسخ به این سوال که چرا سخنگوی شورای نگهبان گفته است که اصل برائت را قبول نداریم، توضیح داد: ایشان چنین حرفی نزده است. آنچه گفته‌اند این است که مجرای اصل برائت در اینجا نیست. وظیفه شورای نگهبان برای کاندیداها بررسی و احراز صلاحیت و توانایی افراد است لذا مربوط به اصل برائت نمی‌شود.

اسماعیلی، مقام معظم رهبری را بزرگترین مدافع رأی مردم نامید و در باره حق‌الناس بودن آراء مردم، اظهار کرد: آنچه رهبر معظم انقلاب در انتخابات اخیر فرمودند، تازگی نداشت و بارها بر این نکته در دوره‌های انتخاباتی مختلف تاکید کرده‌اند.

وی با اشاره به گفته‌ای از سردار شهید علیرضا عاصمی، افزود: رهبری در قله جامعه ایستاده‌اند و به اعتراف دوست و دشمن تمام شیارها، پستی‌ها و بلندی‌های جامعه را می‌بینند و حکیمانه هدایت می کنند.اگر همه گوش به فرمان رهبری باشیم هیچ اتفاقی برای نظام نخواهد افتاد.

کد خبر 282975

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست داخلی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha