به گزارش ایرنا، معصومه ابتکار در نخستین هماندیشی سیاستگذاران منابع آب که با عنوان بهرهوری و حکمرانی پایدار منابع آب در سالن همایشهای وزارت نیرو برگزار شد، افزود: پیشبینی مراکز علمی جهانی حاکی از ادامه خشکسالی و کمآبی در مناطق مختلف جهان به ویژه خاورمیانه است.
وی با بیان این که پدیده خشکسالی را باید به عنوان یک واقعیت در تمامی برنامههای کلان و راهبردی کشور مد نظر قرار دهیم، اظهار کرد این وضعیت برای کشورهایی که به فکر حکمرانی خوب و نقش اساسی در آینده توسعه و محیط زیست کشور خود هستند، یک هشدار بزرگ است.
- اقتصاد کم کربن در دست تدوین است
وی گرمایش زمین را هشداری دیگر دانست و گفت: پیشبینی میشود دمای عمومی جهانی به میزان یک درجه افزایش یابد و در این زمینه تمامی کشورها ملزم به ارایه راهبردهایی برای کاهش گازهای گلخانهای شدهاند و در کشور ما نیز برای این هدف، اقتصاد کم کربن در دست تدوین است.
ابتکار با تاکید بر لزوم تدوین و اجرایی شدن راهحلهای مقابله با آثار گرمایش زمین، افزود: ما در مبانی علمی و سیاستهای اجرایی و راهبردی کمتر به این موضوع پرداختهایم در حالی که یکی از اصول مدیریت راهبردی تعریف چشمانداز و برنامهریزی برای آینده است.
وی با بیان این که باید زمینه برای مردم طوری آماده شود که نگران آینده نباشند، تصریح کرد: در دولت یازدهم این نگاه وجود دارد که در عین رسیدگی به بحرانهای آنی، از نگاه راهبردی به سوی آینده نمیتوانیم غافل شویم.
ابتکار با اشاره به وجود بحران آب در بخش وسیعی از کشور، گفت: مقابله با بحران آب در کشور نیاز به چرخش نگرش در مدیریت مصرف آب دارد و برگزاری چنین همایشهایی به این انقلاب فکری و تدوین سیاستهای اجرایی کمک خواهد کرد.
وی از تدوین لایحه تالابها در دولت یازدهم خبر داد و گفت: خوشبختانه هیات وزیران افزون بر نگاه نقادانه به حوصه آب و محیط زیست، حمایتهای ویژهای را نیز از این بخشها داشته و با تدوین لایحه تالابها، در تلاش است با تعدیل و اصلاح سیاست اجرای طرحهای یک سویه انتقال آب، به حفظ تالابها کمک کند.
وی حقآبه طبیعت را امکان انجام خدمات طبیعی برای تامین منابع آب برای بخشهای کشاورزی، صنعت و شرب تعریف کرد و افزود: باید این حقآبه به صورت پایدار در نظر گرفته شود تا طبیعت قادر به ادامه خدمات خود باشد.
معاون رییس جمهوری با تاکید بر لزوم حفاظت از تالابهای کشور، گفت: با نگاه مثبت دولت در سال آینده ردیف اعتباری مناسبی برای تالابهای هامون، بختگان، پریشان و به ویژه دریاچه ارومیه اختصاص یافته که این موضوع نشاندهنده نگاه ویژه دولت به موضوع آب و محیط زیست است.
ابتکار با تاکید بر این که باید تحول نگاه در بخش آب را به تمامی سطوح اقتصادی و تصمیمگیری کشور منتقل کنیم، گفت: باید ابتدا از مبانی علمی آغاز کنیم و در سیاستها و برنامهها این تحول نگاه را داشته باشیم؛ چرا که این موضوع یک چرخه به هم پیوسته است.
وی ارزیابی زیست محیطی را راهکار اصلی برای سازگاری توسعه با محیط زیست برشمرد و ادامه داد: این لایحه در دستور کار دولت قرار دارد و کلیات آن نیز تصویب شده است.
نخستین همایش هماندیشی ملی سیاستگذاران منابع آب با عنوان "بهرهوری و حکمرانی پایدار منابع آب" امروز (پنج شنبه) با حضور حمید چیتچیان وزیر نیرو، حسامالدین آشنا مشاور فرهنگی رییس جمهوری، معصومه ابتکار رییس سازمان حفاظت محیط زیست، محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی، مرتضی شهیدزاده مدیرعامل بانک کشاورزی و سید احمد معتمدی رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر در مرکز همایشهای وزارت نیرو برگزار شد.
این همایش با هدف هماندیشی جهت رفع بحران آب به منظور شناسایی چالشهای موجود در حوزه منابع آبی کشور و ارایه راهکارهایی عملی جهت استفاده در برنامه ششم توسعه و با حمایت مرکز تحقیقات مهندسی صنایع و بهرهوری و دفتر توسعه پایدار دانشگاه صنعتی امیرکبیر با همکاری و حمایت وزارت نیرو، وزارت جهاد کشاورزی، سازمان حفاظت محیط زیست، شهرداری تهران، بانک کشاورزی و اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران و ایران ترتیب یافته است.
مدیریت منابع آب، جنبههای اقتصادی آب، جنبههای اجتماعی آب، جنبههای زیست محیطی آب، جنبههای نهادی، حقوقی و ساختاری آب و جنبههای فرهنگرسانی، آموزش و اطلاعرسانی محورهای اصلی برگزاری این هماندیشی است.
نظر شما