همشهری آنلاین: وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی طی حکمی دکتر رضا ملک‌زاده معاون تحقیقات و فناوری این وزارتخانه را به عنوان نایب رییس کمیته و مسئول برنامه ملی کنترل سرطان منصوب کرد.

دکتر رضا ملک زاده

به گزارش ایرنا، دکتر سید حسن هاشمی وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این حکم آورده است: با توجه به رشد جمعیت و افزایش میانگین سنی در کشور و تاثیر گسترده بیماری سرطان در امور اجتماعی و اقتصادی، ضرورت پیشگیری و کنترل این بیماری از اولویت­های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.

در اين حكم تأكيد شده است: انتظار دارم ضمن تاسیس دبیرخانه کنترل سرطان در معاونت تحقیقات و فناوری، با همکاری سازمان‌‌های برون­‌بخشی و معاونت­‌های ذی‌ربط و دانشگاه­‌های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی نسبت به سیاست­گذاری و برنامه‌­ریزی در موارد مشروحه زیر اهتمام لازم را تحت نظر شورای ملی مبارزه با سرطان به عمل آورید:

  • تدوین و پیاده‌­سازی برنامه جامع راهبردی و برنامه‌­های عملیاتی سالانه برای کنترل سرطان در کشور
  • اجرای برنامه ثبت سرطان جمعیتی و رصد شواهد برای تصمیم­‌گیری به موقع و موثر
  • پیشگیری و کاهش میزان بروز و مرگ و میر سرطان­‌ها
  • تشخیص زودهنگام، تشخیص و درمان مناسب بیماران مبتلا به سرطان
  • مراقبت­‌های حمایتی و تسکینی و ارتقای کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سرطان
  • توسعه زیرساخت­‌ها و توانمندسازی متخصصان و مردم در ابعاد مختلف کنترل سرطان
  • بسیج و حمایت­‌طلبی و استفاده از طرفیت‌­های وزارت بهداشت، سایر وزارت­خانه­‌ها و سازمان­‌های دولتی و غیردولتی و سازمان­‌های بین‌­المللی

به گفته دکتر محمد اسماعیل اکبری رییس مرکز تحقیقات سرطان ایران، روند رو به رشد ابتلا به سرطان در ایران بیشتر از تمام کشورهای دنیا اما میزان ابتلا به سرطان حدود یک پنجم اروپا است به گونه‌ای که سالانه 85 هزار بیمار به تعداد مبتلایان به سرطان در کشور افزوده می‌شود که از این تعداد 55.5 درصد مردان و 44.5 درصد زنان هستند.

وی می‌افزاید: سالانه 132 نفر از هر 100 هزار مرد و 123 نفر از هر 100 هزار زن در کشور ما به سرطان مبتلا می‌شوند. در بین استان‌های کشور، زنان یزدی و مردان در استان مرکزی بیشترین ابتلا به سرطان را دارند.

به گفته اکبری، شایع‌ترین سرطان زنان ایرانی مانند تمام زنان دنیا سرطان سینه و شایع‌ترین سرطان مردان ایرانی سرطان معده است که به طور کلی کشنده‌ترین آنها سرطان معده به شمار می‌رود.

وی می‌افزاید: با اقدامات پیشگیرانه که در کشور در حال انجام است انتظار می‌رود میزان ابتلا به سرطان معده در 10 سال آینده کمتر شود. با این حال با توجه به روند رو به رشد ابتلا به سرطان، تعداد مبتلایان به سرطان روده بزرگ، پروستات و مثانه در مردان و در زنان سرطان‌های دهانه رحم و تخمدان بیشتر خواهد شد.

کد خبر 288988

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار پزشکی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha