همشهری آنلاین: رییس کمیته ایمنی شورای شهر تهران از نبود اقدامات موثر در راستای توسعه محصولات ارگانیک در تهران انتقاد کرد.

به گزارش ايسنا، معصومه آباد در نطق پیش از دستور خود در جلسه علنی شورای شهر تهران با اشاره به روز جهانی بهداشت به بیانات مقام معظم رهبری در حوزه سلامت اشاره کرد و گفت: خوشبختانه در روزهای ابتدایی سال 94 توانستیم شاهدبه ثمر نشستن همت و اراده ملی سازمان‌ها باشیم و طرح جهادی به منظور آزادسازی و بازسازی جنگل‌های اراضی اطراف بزرگراه شهیدبابایی باشیم.

وی با بیان اینکه اختصاص 1400 هکتار زمین به فضای سبز شهر تهران، امکان توسعه ورزش همگانی و غنی‌سازی اوقات فراغت را برای شهروندان بیش از گذشته مهیا می‌کند، ادامه داد: این امر تاثیر شایانی بر روی سلامت شهروندان می‌گذارد؛ چراکه متاسفانه الگوی غذایی نامناسب و محدودیت‌هایی که سبک زندگی شهرنشینی بر مردم تحمیل کرده، شهروندان را از داشتن محیط زیست شهری محروم کرده است.

رییس کمیته ایمنی شورای شهر تهران با بیان اینکه شاهد شیوع بیماری‌های ناشی از کم‌تحرکی و تغذیه هستیم، افزود: تحرک کم و کمبود ویتامین D به عنوان عامل تعیین کننده جذب کلسیم می‌تواند عوارض متعددی همچون پوکی استخوان را در پی داشته باشد و حتی منجر به افزایش آمار از کارافتادگی زودرس در جامعه باشد.

  • سرانه مصرف شير در ايران كم است

آباد با بیان اینکه الگوی نامناسب تغذیه همراه با کمبود آهن و کم‌خونی به عنوان یکی از عمده‌ترین مشکلات تغذیه‌ای و بهداشتی کشور منجر به کاهش توان ذهنی و قدرت یادگیری کودکانمان شده است، ادامه داد: سرانه مصرف شیر و مواد لبنی در ایران کمتر از یک چهارم حداقل استانداردهای جهانی است که این امر رشد فیزیکی و سلامت فردی و اجتماعی شهروندان را در معرض خطر قرار داده است تا جایی که وزارت بهداشت در سال گذشته متوسط کوتاهی قد کودکان زیر 5 سال کشور را 68 درصد اعلام کرده است و برهمین اساس توجه به فضاهای سبز برای استفاده عموم مردم قطعا اثرات مثبت زیادی در زندگی مردم دارد.

وی با اشاره به آمار تکان‌دهنده‌ای از بیماری‌های سرطانی ناشی از استفاده بی‌رویه سموم شیمیایی در تولید مواد غذایی گفت: 220 هزار مرگ در سال، ناشی از این سموم در بخش کشاورزی کشورهای در حال توسعه است که متاسفانه ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست و براین اساس ضروری است تا شاخص‌های بهداشتی و ایمنی مواد غذایی به سمت سیاست‌های سختگیرانه‌تری سوق داده شود.

  • تقاضاي جامعه براي محصولات ارگانيك

آباد با بیان اینکه گسترش مصرف محصولات ارگانیک موجب رفع دغدغه‌های جامعه برای درمان و مبارزه با سرطان خواهد بود، گفت: متاسفانه با وجود آنکه 5 سال از برگزاری اولین نمایشگاه ارگانیک در شهر می‌گذرد، اما هنوز هیچگونه قانونی در حوزه تولید و عرضه محصولات ارگانیک در کشور تولید نشده است و این در حالی است که تقاضای جامعه برای مصرف غذای سالم و ارگانیک روز به روز افزایش می‌یابد.

وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه این روزها واژه جدید دیگری هم به فهرست قاتلان خاموش اضافه شده است، به پدیده ریزگردها اشاره کرد و گفت: با وجود هشدارهای مجامع بهداشت جهانی مبنی بر بالاترین غلظت ذرات معلق در اهواز بین سایر شهرهای جهان، متاسفانه در طول این سال‌ها اقدام جدی در راستای پیشگیری و مقابله با این بحران صورت نگرفته است تا جایی که به حدود 66 برابر حد مجاز خود رسیده و نفس شهروندانمان را به شماره انداخته است.

رییس کمیته ایمنی شورای شهر تهران با بیان اینکه انتشار ریزگردها و آلاینده‌های انسان‌ساخت توسط هیچ نهاد و سازمانی قابل کنترل نیست، تصریح کرد: چگونه با وجود قوانین متقن مجلس و شهرداری در زمینه ممنوعیت فعالیت صنایع و مشاغل مزاحم در حریم شهری و جلوگیری از ایجاد و تاسیس امکان مخالف اصول بهداشت در شهر، شاهد اینگونه فعالیت‌ها در سطح شهر هستیم؟ در حالی که ایجاد یک محیط بهداشتی و سالم در متن جامعه از اساسی‌ترین حقوق شهروندان است.

آباد در پایان افزود: امیدوارم روز جهانی بهداشت بهانه‌ای باشد برای تجلیل از تمامی کسانی که در راه حفظ و سلامت شهروندان گام برداشته‌اند.

کد خبر 291496

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha