به گزارش ايرنا، معصومه ابتکار روز دوشنبه گفت: قرار است با تشکیل این کارگروه شرایط تالاب هامون بررسی و یک برنامه همکاری مشترک تهیه و تدوین شود که در تلاشیم هر چه زودتر شکل گیرد.
وی تاکید کرد: مشکل ما در منطقه بحثهای امنیتی در کشور افغانستان است که امیدواریم بتوانیم با همکاریهای محیط زیستی امنیت را ارتقاء و از اکوسیستم طبیعی حفاظت کنیم.
معاون رییس جمهوری اظهار کرد: تالاب هامون هم برای اهالی بومی ایران و هم افغانستان از اهمیت زیادی برخودار است، البته حوضه آبی هامون دارای ارزش جهانی است و یک میراث مشترک جهانی است.
ابتکار با تاکید بر حفاظت از تالاب هامون گفت: این تالاب تاثیر فراوانی بر محیط زیست منطقه، آب و هوا و وضعیت معیشتی مردم بومی دارد بنابر این گسترش همکاریهای مشترک از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی با اشاره به بروز پدیده گرد و غبار در منطقه اظهار کرد: این پدیده کشورهای ایران و افغانستان را درگیر کرده است بنابر این مقابله با آن نیاز به همکاریهای دو و چند جانبه دارد.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: در دیدار با اشرف غنی احمد زی رییس جمهور افغانستان علاوه بر گفت و گو در مورد تالاب هامون درباره حفاظت از هوبره که پرندهای در خطر انقراض است نیز تبادل نظر شد.
تالاب بینالمللی هامون در استان سیستان و بلوچستان واقع شده است، این تالاب از سه دریاچه کوچک به نامهای هامون پوزک، هامون صابری و هامون هیرمند تشکیل شده است که در زمان فراوانی آب به هم متصل میشوند و تالاب هامون را تشکیل میدهند.
رودخانه هیرمند شریان اصلی ورود به هامون و رودخانههای خاش رود، فراه، هاروت رود، شور رود، حسین آباد و نهبندان به هامون میریزند.
وسعت تالاب هامون در زمان پرآبی 5660 کیلومتر مربع است که از این مقدار 3820 کیلومتر مربع متعلق به ایران و بقیه متعلق به افغانستان است.
تالاب هامون وابسته به رودخانه هیرمند است و این وابستگی باعث شده است تا هرگونه نوسانات در میزان آب آن، مشکلاتی را برای کل سیستم بوجود آورد.
تالاب هامون مدتهاست با بحران بیآبی روبروست و خشک شدن بخشهای وسیعی از آن موجب به وجود آمدن مشکلات مختلف زیست محیطی، اجتماعی و اقتصادی در سطح منطقه شده است.
نظر شما