به گزارش تسنیم، دكتر سید حسن هاشمی در مراسم به مناسبت گرامیداشت «استاد و معلم» در دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله، اظهار داشت: امروز واقعا مردم مشکلات زیادی دارند که بخشی از آن به تصمیمات مسئولان و بخشی به بداخلاقیهای جامعه پزشکی بر میگردد و این واقعیتی است که مردم از آن رنج میبرند.
وزیر بهداشت در ادامه از برخی پدرخواندهها در جامعه پزشکی که نظرهای کجسلیقهای میدهند گلایه کرد و افزود: در حالی که ما هنوز راه طولانی در حوزه سلامت در پیش داریم و باید عدالت در دسترسی را محقق کنیم و پزشک و متخصص آموزش دهیم و در نهایت بیمارستانهای متعددی را بسازیم برخی از همین افراد عنوان میکنند هر چه در سلامت هزینه کنیم درست نمیشود در حالی که خودشان این وضعیت را درست کردند.
وي به برخی کملطفیها نیز اشاره کرد و افزود: برخیها واقعا به خاطر محبوبیتطلبی کاذب و کف زدن 4 نفر، به ما کم لطفی کردند در حالی که کارنامه آدمی است که توشهای برای آخرت شود. کسانی بودند اول ما را همراهی کردند ولی بعدا از این همراهی دست کشیدند و حتی آمدند و گفتند تعرفهها باید 8 برابر شود. انگار در این کشور زندگی نمیکنند تا وضعیت مردم درک کنند.
هاشمی ادامه داد: ما مردمانی که فقیرند داریم و برخی از آنان کار ندارند. دسترسی به امکانات نیز برای آنان محدود است. مثلا برای 10 میلیون حاشیهنشین شهرها باید اعتراف کرد که بیمارستان و مراکز درمانی برای آنان وجود ندارد. آب آنها دچار مشکل است و فاضلاب درستی ندارند یعنی در مجموع دسترسی آنان به عدالت وجود ندارد.
وی در مثالهایی در این زمینه عنوان کرد: مثلاً در اطراف شهر تهران 40 شهر کوچک به وجود آمده است و واقعاً وضعیت بهداشتی مناسبی ندارند. مثلاً در پرند 700 هزار نفری یک تخت بیمارستانی وجود ندارد تازه میخواهند یک بخش درمانی خصوصی بسازند یا اینکه در قرچک و ملارد نیز یک تخت بیمارستانی نیست یعنی ما شاهد آن هستیم که در چند شهر با جمعیت 1.5 میلیون نفر یک تخت وجود ندارد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكي ادامه داد: در شهر پیشوا که انقلاب از آنجا شروع شد و حتی 100 هزار اتباع افغانستانی در آنجا زندگی میکنند یک تخت بیمارستانی وجود ندارد. در ورامین نیز 30 سال قبل با کمک جهاد سازندگی تخت بیمارستانی در آنجا دایر کردیم که امروز کاربری آن تغییر کرده است بنابراین شاهد آن هستیم که در شهرهای حاشیهنشین بیعدالتی بیشتر است بنابراین باید دولت و مجلس را تشویق کنیم که در این مسیر قدم بردارند.
هاشمی اظهار داشت: نباید فکر کنیم که اگر یک سال اعتباری به حوزه سلامت دادند دیگر همه مشکلات حل میشود. مثلا 2،3 روز پیش معاون وزیر کشور طی جلسهای گزارشی از وضعیت اجتماعی ایران داد و در آن گزارش دو مسئله جالب و همچنین تاسفبار بود؛ اول اینکه مهمترین عامل امیدواری مردم در کشور حوزه بهداشت، درمان و امنیت بود و دوم که تاسفبرانگیز بود این بود که در بقیه موارد اجتماعی آمار تاسفباری ارائه شد.
وی در ادامه با اشاره به اعتبارات حوزه سلامت که 10 درصد از هدفمندی یارانهها و یک درصد از مالیات بر ارزش افزوده مردم است، عنوان کرد: این یک درصد مالیات بر ارزش افزوده که مردم برای حوزه سلامت پرداخت میکنند اگر غیر از سلامت بخواهد در جای دیگری هزینه شود به واقع حرام و اشکال دارد.
نظر شما